Abonnementsartikel

Have & Landskab giver udstillerne mulighed for at møde rigtig mange potentiale kunder, og derfor bliver messen blandt andet brugt til at lancere nye produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de mange udstillere, der har valgt at præsentere en nyhed på den store grønne udstilling, er den fynske maskinspecialist Texas, som tog kombi/multimaskinen Texas Combi 800 med til Slagelse.

Maskinen er kendetegnet ved, at det kun tager ganske få sekunder at skifte tilbehøret foran den, forklarer salgschef Lasse Nilsson som straks demonstrerer, hvordan man hurtigt kan afkoble maskinen fra en fejekost og sætte en sneskraber på.

Derefter er det sneskraberens tur til at blive afkoblet - og så er det en sneslynge, der bliver forbundet til kombimaskinen.

- Så du har maksimal fleksibilitet, når du skal ud og arbejde, siger Lasse Nilsson.

Bedre balance

Han hæfter sig samtidig ved en anden feature ved maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Noget af det, der er rigtig vigtigt i forhold til mange andre multimaskiner, er, at den har hovedvægten placeret over hjulaksen, siger Lasse Nilsson og fortsætter:

- Det vil sige, at du har en vægtfordeling, der gør, at du næsten har balance i maskinen, så du kan nemmere manøvrere rundt med den over kantsten, fortov, osv..

Der er også tænkt på, at man kan få brug for at arbejde i forskellige hastigheder. Maskinen er nemlig udstyret med fire gear.

En frisk ganghastighed

Det første, langsomme gear skal bruges til arbejde med sneslyngen. Har man koblet fejekosten til, kan man vælge mellem andet eller tredje gear, forklarer Lasse Nilsson.

- Og hvis du skal transportere maskinen, kan du køre den i fjerde gear med over fem kilometer i timen. Det er altså det, der hedder en frisk ganghastighed. Så du behøver ikke gå og vente på, at du skal snegle af sted med en maskine - der er virkelig tryk på, siger Lasse Nilsson,

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så er der også bakgear - selvfølgelig.

Maskinens målgruppe er anlægsgartnere, kirkegårde, landbruget samt "manden, der har en butik, en tankstation eller en lille parkeringsplads", som Lasse Nilsson udtrykker det.