Abonnementsartikel

Efter Dansk Varmblods Elitefølaktions store år i 2007 og 2008 med rekordpriser har der i takt med den globale økonomiske udvikling været et fald i priserne på de udbudte føl. Elitefølauktionen 2013 skulle vise sig at blive det helt store vendepunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At det var hoppeføllene, der fik prisniveauet op på magiske højder, understreger blot, at der er stor interesse i at investere i fremtidigt avlsmateriale. Riften om de bedste hoppeføl af fremragende kvalitet gav auktionen en helt magisk stemning med spændende buddueller og resulterede i ny rekordpris for hoppeføl.

 Anne Lyngby, Strandagergaard, opnåede hammerslag på 350.000,- kr. for hoppeføllet Stenagers Franzeska e. Franziskus / Wilkens / Sandro Hit opdrættet af May-Britt og Bjarne Christensen, Esbjerg. Samme opdrættere solgte hoppeføllet Stenagers Fantasia e. Franziskus / Wilkens / Ferro for 200.000,- kr. og hingsteføllet Stenagers Aristokrat e. Tailormade Attention / Ferro / Leandro for 60.000,- kr, og således indbragte de tre føl avlerne 610.000,- kroner.

Dyreste føl

 Tailormade Horses har tidligere erhvervet de dyreste føl på Dansk Varblods Elitefølauktion og har stor succes med disse.

De investerede også i år i flere føl af særdeles god kvalitet, heriblandt årets dressurbetonede hoppeføl Kgs. Hørgaard Tabasco e. Tailormade Temption / Weltmeyer / Blue Hors Don Schufro, der fik hammerslag på 250.000 kr., og de var ligeledes køberen af Stenagers Fantasia til 200.000 kr.

Fulgt på nettet

Mange købere fulgte auktionen over Clipmyhorse.de på internettet og afgav deres bud over telefonen; således gik der føl til bl.a. Dubai og England. Blandt telefonbyderne var også Bregnerødgaard v/ Familien Zibrandtsen, der investerede i hingsteføllet Borbjergs Don Juan e. Sezuan / Tailormade Temptation / Michellino for 125.000,- kr. og hingsteføllet Future Jazz Dancer RV e. Jazz / Florestan I / Disco for 65.000,- kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hingsteholder Lone Bøegh Henriksen investerede i hingsteføllet KK?s Avicii e. Lord Leatherdale / Jazz / Donnerhall for 120.000,- kr. Dyreste springføl blev Dialensky e. Diamant de Semilly / Cornet Obolensky / Dinard L, der gik for 60.000 kr. til Asbjørn Lauritsen.

- Vi afblæste finanskrisen med denne succesfulde auktion. Jeg tror det er medvirkende til at skabe optimisme, når avlerne skal ifole deres hopper næste år. At investere i hoppeføl er jo langsigtet og et godt bevis på, at der er tro på fremtiden. Nu har vi startet en opadgående spiral, konstaterede Dansk Varmblods formand Jan Pedersen med stor optimisme.