Abonnementsartikel

Det er ikke altid lige nemt at afgøre Fritidsmarkedets fotokonkurrence. Faktisk er det mere reglen end undtagelsen, at juryen skal bruge en del tid på at blive enige om, hvem der er den rigtige vinder.

Sådan var det også denne gang, hvor vi endda blev nødt til at hente forstærkning hos den bedste fotograf i mediehuset Fagbladsgruppen, som ud over Fritidsmarkedet også udgiver flere andre aviser og magasiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den erfarne fotograf skulle vælge vinderen blandt tre helt forskellige billeder, og så snart han så det sidste af dem, begyndte han straks at storgrine. Og så var konkurrencen afgjort - til fordel for Johnny Madsen fra Billund.

Han har efterhånden indsendt 25-30 billeder til konkurrencen, som han har forsøgt at vinde i cirka halvandet år. Det lykkedes med et billede af familiens kat Stifler, som kravlede op i fuglehuset, hvor han i øvrigt ofte befinder sig.

Gæsterne kommer

- Der kan den hvile sig og slappe af i fred, siger Johnny Madsen, der fortæller, at fuglene tilsyneladende er kloge nok til ikke at flyve direkte ind i kattens mund.

- Der er ingen fugle, der flyver derhen, når den ligger der og fylder hele huset. Men den holder øje med fuglene, når den ligger der.

Og der er meget at holde øje med for den seksårige kat. Mange fugle vil nemlig gerne en tur forbi fuglefoderbrættet - især i vinterhalvåret, hvor Johnny Madsen og hans kone er flittige med at stille foder til rådighed for de sultne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogle gange går det dog desværre galt for de flyvende gæster. Stifler er nemlig også flittig i sine forsøg på at nappe fuglene. Katten har dog ikke haft held med at fange dem i fuglehuset, men nede på jorden har han vist sig at være livsfarlig.

Oprindelig tilhørte den nu seksårige kat familiens søn. Men efter tre år på handelsgymnasiet i Grindsted er sønnen nu taget på et års udvekslingsophold i Boston i USA.

- Nu har vi overtaget katten, fortæller Johnny Madsen, der har vundet en kompakt motorsav fra Stihl til en værdi af 3.695 kroner.

Næste tema: Efterår

Den skal snart i arbejde blot 20 km fra Johnny Madsens hjem i Billund. Der ejer han nemlig en 17 ha stor skov sammen med sin bror. Det er dog mest en hobby for fotokonkurrencens vinder, der til daglig arbejder som økonomidirektør i et entreprenørfirma.

Men "hobbyen" skal passes, og derfor har Johnny Madsen faktisk en ældre motorsav, der ikke fejler noget trods otte-ni års skovarbejde. Og mon ikke den nye Stihl-sav holder lige så længe?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næste vinder af fotokonkurrencen bliver præmieret med en løvsuger fra Primus Danmark, der kører på benzin og er udstyret med en 31 cc 2 takts motor. Løvsugeren har to hastigheder og en værdi af 868,75 kroner.

Klik her for at uploade dit billede og være med i fotokonkurrencen. Temaet er "Efterår".