Abonnementsartikel

Det er helt vanvittigt, at regeringen og embedsmændene er ved at lægge op til, at danskerne i fremtiden blandt andet skal bevise, at deres plankeværk ikke er til brug i brændeovnen.

Det mener De Konservative, der nu bruger sin vetoret til at sætte en stopper for den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift, bedre kendt som brændeafgift.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi nedlægger veto mod brændeafgiften. Den ligger uden for det, vi har aftalt i energiaftalen. Vores veto betyder, at vi spærrer for, at det kan vedtages. Hvis de andre partier alligevel gør det, så opsiger vi forliget, og så må de vente med at vedtage det til efter næste valg. Så må vælgerne ved valget tage stilling til, hvem de synes, mener det rigtige i denne sag, siger De Konservatives energi- og finansordfører Mike Legarth til Morgenavisen Jyllands-Posten.

I et indlæg på Denkorteavis.dk sammenligner han afgiftens udformning med en "dårlig vittighed eller et levn fra Sovjet":

- Du skal betale en afgift, hvis det træ, du samler i skoven, er samlet sammen i en bunke. Hvis det ikke er samlet sammen i en bunke, så skal du ikke betale afgift, skriver Mike Legarth.

Branchen bliver ramt

Han støtter dog stadigvæk indførelsen af forsyningssikkerhedsafgiften - blot i en anden form - hvilket vil gå ud over både den danske skovbranche og almindelige danskere, der køber brænde.

Afgiften forventes nemlig at resultere i store stigninger i prisen på dansk brænde og øget grænsehandel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs Jyllands-Postens interview med Mike Legarth ved at klikke her.

Læs Mike Legarths kritiske indlæg om afgiften i Den Korte Avis ved at klikke her.

Læs også: Brændeafgift kan ramme dit plankeværk