Abonnementsartikel

- Vi er overvældede over interessen for faglig formidling om, hvordan danskerne selv dyrker mad og passer arealer, så det giver mere biodiversitet og hjemmedyrkerglæde, siger formanden for Landsforeningen Praktisk Økologi, Trine Krebs, som står bag Danmarks første havefaglige festival, som foregår i morgen, lørdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er en kæmpeinteresse for bier, permakultur, insekter, vand i haven, slåning med le, selvforsyning og masser af andre gode emner, som vi sætter på plakaten til festivalen - og jeg kan se på tilmeldingerne, at gæsterne især går efter de værksteder, hvor det handler om at dyrke mad, fortsætter hun.

Festivalen byder på 30 værksteder om alt fra dyr, bier, blomster, kompost til leslåning - også for børn. Der bliver masser af "hands-on" viden om emner lige fra baghaveforædling, vand i haven, vilde bier, hjemmedyrket vin, skolehaver, crashkursus i frøsamling, kompost, børneværksteder, frøbomber, roser og masser af andre emner - ud over økologisk mad.

Der er lukket for yderligere tilmeldinger til festivalen, der foregår lørdag, 26. oktober på Makvärket i Knabstrup, Teglværksvej 30, 4420 Regstrup.