Abonnementsartikel

Med hjælp af en lille fjernstyret helikopter, en såkaldt quadcopter, kan det nu lade sig gøre at få billeder og video fra luften af sin ejendom samt flotte landskaber og naturområder fra vinkler, som ellers er umulige eller kræver en kran.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et nystartet firma i Horsens, Dronefotografen.dk, tilbyder den nye måde, der kan erstatte tidligere tiders luftfotos med fly eller helikopter.

- Mulighederne er mange, og vi kan med den nyeste teknik præsentere ejendomme, bygninger og områder på en helt anderledes og spændende måde, siger 32-årige Dennis Pedersen, Horsens.

Han har netop startet firmaet ved siden af sit job som politiassistent i forebyggelsesafdelingen ved Sydøstjyllands Politi, og han har selv bygget en drone, som han kan tage billeder og filme fra.

- Via GPS kan jeg fastholde den rigtige position, og jeg kan samtidig følge med på en skærm, hvilket giver de bedste betingelser for at finde den rette vinkel og tage de helt rigtige billeder eller den bedste optagelse, forklarer Dennis Pedersen.

Også til inspektion

Dennis Pedersen fornemmer, at der er en stor interesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange er interesserede i luftbilleder af forskellig slags. Det gælder private, der gerne vil se gården og dens bygninger eller huset i en helt ny vinkel, eller have landskabsoptagelser, horisontbilleder, panorama-billeder, foto af rekreative områder og andet.

- Men også professionelt i forbindelse med præsentationer af byggeprojekter, udstykninger eller andet salgsmateriale, for eksempel ejendomsmæglere, der skal præsentere en ejendom. Det kan også være oplagt i forbindelse med inspektionsopgaver, hvor man har brug for at se et tag, en silo eller en anden bygning fra luften, siger Dennis Pedersen, der har investeret i en avanceret drone, som kan optage luftfotos og stabil video takket været et specielt stabiliseringssystem.