Abonnementsartikel

Kodimagnyler kan andet end at redde dig fra en hovedpine. Et par brusetabletter kan ifølge Haveselskabet holde juletræet friskt gennem julen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rødgran, omorika og blågran holder længere på nålene, hvis du kommer et par brusetabletter i vandet. Dog skal det være hovedpinepiller, der indeholder acetylsalicylsyre som for eksempel i kodimagnyler. Jeg har selv prøvet tricket, og det hjælper, fortæller Jesper Carl Corfitzen, Haveselskabets havefaglige leder.

- Første skridt på vejen til et friskt og duftende juletræ i stuen er, at du køber et træ, som er friskt fældet, forklarer Jesper Carl Corfitzen

- Nordmannsgran holder længst på nålene, men en rødgran kan sagtens stå inde i små 10 dage,  stort set uden at tabe nåle. Hvis blot du finder et friskt træ og passer på det, som om det var en buket blomster, siger han.

Når træet er fældet og hjembragt, stilles det udenfor et sted med læ i en spand vand. På den måde fordamper der mindst muligt vand fra nålene.

Trækker vand

Skal juletræet ind i den varme stue flere dage inden juleaften for at pryde din julestue med al sin glans, er det en god idé at skære mindst 1-2 centimeter af den nederste del af juletræets stamme. Det sikrer, at træet kan trække vand op og holder dermed nålene ekstra friske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sæt træet i en juletræsfod med vand, og tilfør friskt vand hver dag. Det er fuldstændigt som en buket blomster, der skal have friskt vand hver dag for at holde længere. Store træer kan sagtens fortære et par liter vand i døgnet.

Når træet først er kommet ind, er det en stor fordel at holde det så langt fra direkte varmekilder som muligt, lyder rådet fra Jesper Carl Corfitzen.