Nye undersøgelser viser, at en ulv, der blev registreret med DNA i Slesvig-Holsten i juni 2012, rent faktisk var Thy-ulven. Dermed tyder alt på, at ulven vandrede op gennem Jylland sidste efterår.
Ifølge videnskab.dk kan man derfor udlede, at ulven må være svømmet over Limfjorden til Thy, da der jo ikke var is på fjorden i det tidsrum.
Ulven, der blev fundet død i Nationalpark Thy den 16. november 2013, er identisk med den ulv, tyske ulvekonsulenter senest kunne spore i Nordtyskland i september 2012, Den samme ulv blev spottet i Nationalpark Thy i oktober samme år.
DNA-undersøgelserne af den døde ulv har også vist til, at Thy-ulven var født i 2009 og var dermed cirka 3,5 år gammel på dødstidspunktet.
Spreder sig langt
Undersøgelser af radiohalsbåndmærkede unge ulve i Tyskland har vist, at de kan vandre op til 70 kilometer om dagen under spredning, så turen fra grænsen og op til Thy behøver ikke at have taget lang tid for Thy-ulven.
Erfaringerne med ulves spredning overordnet viser, at jo yngre en ulv er, når den forlader sine forældres territorium for at finde sig et sted at slå sig ned, jo større er sandsynligheden for, at den spreder sig langt.
Thy-ulven har spredt sig op i Jylland i en alder af tre år, hvilket i de fleste tilfælde er den seneste alder, unge ulve spreder sig i.
Ulveunger på vej
Ulvens ankomst til Danmark har skabt stor interesse og splittede holdninger i befolkningen. Mens naturelskere jubler over ulvens genkomst, er folk med husdyr mindre begejstret for det store rovdyrs entre i den danske natur.
Hjemmesiden Ulvetracking.dk beretter stolt over, at nogle af foreningens medlemmer har optaget hyl fra ulveunger fra et ikke navngivet sted i Danmark. Dermed fastslår Ulvetracking, at ulvene formerer sig herhjemme.
Løbede opdateringer om ulve i Danmark kan blandt andet læses på facebook-siden Ulv i Danmark.