Abonnementsartikel

Efter fire år med egne sendetider på regionale tv-kanaler er LandTV's sendetilladelser nu udløbet og derfor satser LandTV på web-tv og programproduktion til andre tv-stationer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores programmer kan fortsat ses på flere af de regionale TV 2-stationer, men fremtiden ligger i høj grad på nettet, hvor vi allerede har et stort antal seere, som foretrækker selv at bestemme, hvornår de vil se levende billeder om landbrug, fødevarer, landskab og livet på landet, siger Erik Poulsen, redaktør af LandTV.

Nye regler fra Kulturstyrelsen gør det umuligt for LandTV at søge nye sendetilladelser til egne tv-stationer, men da andre stationer endnu ikke er klar til at overtage sendetiden, fortsætter LandTV i flere tilfælde et par måneder endnu på fjernsynet. Det gælder i København, på Fyn og det meste af Jylland. På Sjælland, Lolland-Falster, Bornholm og i Østjylland stoppede LandTV?s egne stationer ved årsskiftet.

Levende billeder fra landet

LandTV går samtidigt i gang med at opbygge en web-tv-kanal på landtv.dk.

- Seer-interessen på både tv og net gennem de seneste fire år har vist, at der er behov for LandTV til at formidle levende billeder fra landet. Det usaglige angreb på DR 2's tema-lørdag om svineproduktion i Danmark understreger blot, at det fortsat kan være svært at trænge igennem på de store tv-stationer med fortællinger og informationer om den moderne hverdag på landet, siger Erik Poulsen.

Web-tv fra LandTV kan allerede ses via landtv.dk, hvor man også kan finde de nye sendetidspunkter på fjernsynet i de regioner, hvor LandTV fortsætter frem til foreløbigt den 1. marts.