Abonnementsartikel

Det kan være svært at finde nye og spændende planter til haven, og ofte er nyhederne importeret fra udlandet og derfor sarte over for vores kolde klima.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men pil findes i den danske natur, og med lidt snilde kan nogle få pilegrene trylles om til de smukkeste levende kunstværker. Og det tager kun én dag at lære at kreere smukke pileskulpturer, som man kan forskønne sin have med. 

Baugaarden tilbyder i år to forskellige endagskurser, hvor man på begge kurser lærer, hvordan levende pil flettes. Samtidig får deltagerne en viden om, hvordan pileplanterne skal passes og plejes. 

Det ene kursus hedder "Lær at flette med levende pil", og her skal der flettes tre af Baugaardens kendte pileplanter, Harlekin, Søjlen og Tovet. Alle tre planter flettes udelukkende af levende pil.

Levende pil og jern

På kurset "Flet med levende pil og jern" kombineres den levende pil med jern, og der flettes tre forskellige produkter, nemlig skulpturerne Balder og Sif, og så en pilekugle med en diameter på 45 cm. 

"Pil er en hårdfør træsort, som har nogle helt unikke egenskaber - og så er den dansk. Jeg synes jo, det er fantastisk, at pil er en vækst, vi allerede har i Danmark. Den er ikke importeret og kan tåle vores danske klima. At man tilmed kan bøje, flette og sno pil til de smukkeste skulpturer, er jo bare endnu en gevinst, så hvorfor ikke udnytte, at vi har sådan en mangfoldig plante her i Danmark", siger Heinrich Braun, der underviser på kurserne og som har designet de forskellige pileskulpturer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge kurser afholdes i april på Baugaarden ved Ringsted fra klokken 10.00-15.00. Læs mere på www.baugaarden.dk.