Abonnementsartikel

Da Sønderjysk Landboforening i går præsenterede den 68-årige tv-mand Søren Ryge, var det ikke nok med en enkelt optræden. Han måtte på gulvet to gange, idet billetterne til den planlagte forestilling i foreningens kantine hurtigt blev solgt, men det lykkedes at få Søren Ryge til at komme nogle timer tidligere og lave et foredrag mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er svært at få armene ned igen, lyder det fra Jette Jacobsen formanden for udvalget Land & Liv i Sønderjysk Landboforening.

Samlet fik cirka 330 mennesker lejlighed til at opleve Søren Ryge live.

- Trods et hårdt program, hvor han ikke havde meget luft til pauser, blev det to fantastiske foredrag. Han var virkelig veloplagt, så det blev et dejligt arrangement, fortsætter Jette Jacobsen, der samtidig erkender, at der trods to foredrag ikke var plads til alle - nogle måtte henvende sig forgæves om køb af billetter.

Skæve eksistenser

Søren Ryge har lavet fjernsyn gennem 36 år, og det var ikke hans haveprogrammer, der prægede besøget i Vojens. Det var derimod udsendelserne om de mere skæve eksistenser, som den populære tv-mand havde på programmet.

- Jeg kan bedst lide at lave udsendelser om ældre mennesker på landet, og det startede faktisk med mine naboer Anders og Julius for mere end 20 år siden, fortalte en veloplagt Søren Ryge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foredragene viste også, at Søren Ryge ikke lægger skjul på sin sønderjyske opvækst. En del af arrangementet foregik på sønderjysk, og han havde mange erfaringer fra netop Vojens. Han fortalte blandt andet om efterskolen og sin hustru, der også stammer fra netop Vojens.