Abonnementsartikel

Hvis du mangler noget i dit område, som kan gøre stedet mere attraktivt at bo i, ligger muligheden lige for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er nemlig ikke færre end 55 lokale aktionsgrupper (LAG) spredt ud over det ganske land, og i disse grupper arbejder man blandt andet med at skabe liv og job i landdistrikterne.

Som eksempel kan nævnes LAG Bornholm, hvor den gamle købmandsgård fra 1800-tallet, Grøn-

bechs Gård i Hasle, er blevet omdannet til Bornholms Center for Kunsthåndværk.

Det samlede budget for ombygningen løb op i godt halvanden million kroner, hvor LAG Bornholm bidrog med halvdelen af beløbet, mens Vækstforum Bornholm tegnede sig for den anden halvdel.

Projektet "Hvor drømme bliver til virkelighed" er et andet eksempel, som har fået støtte fra en LAG- Gruppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det handler om to musik-producere, der i 2009 ansøgte LAG Guldborgsund om midler til at etablere et 36-spors professionelt lydstudie i landsbyen Hesnæs på Falsters østkyst, hvor man dels kan optage musik på professionelt niveau, dels laver forløb med talentfulde unge kunstnere.

Musikkens mekka

Effekten af dette projekt forventes at være en til to fuldtidsarbejdspladser samt afledt økonomisk aktivitet, da der også vil være plads til, at kunstnere kan bo i kortere eller længere perioder i landsbyen.

- Projektet blev færdigt i sommeren 2012 og lever fuldt ud op til forventningerne, fortæller den lokale LAG-koordinator, Carina Woollhead.

Projektet var budgetteret til 676.000 kroner, hvor LAG Guldborgsund bidrog med 300.000 kroner, mens musik-producerne Thomas Hertzum og Annette Berg selv stillede med resten.

- Vi vidste allerede inden vi kontaktede LAG Guldborgssund, at vi ville gå i gang med dette projekt, men den opbakning, som vi fik fra LAG og Carina Woollhead var ganske enkelt fantastisk og betød meget for gennemførelsen af projektet, siger Thomas Hertzum og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Carina er en ildsjæl helt udover det sædvanlige, og med en LAG-bestyrelse og midlerne fra LAG/ EU bag sig, får personer som hun virkelig mulighed for at gøre en forskel for lokale iværksættere.

Tjek aktionsgruppen

Man kan ansøge om midler fra LAG to gange årligt. Ansøgning om tilskud skal sendes til bestyrelsen for den lokale aktionsgruppe i det område, hvor projektet skal gennemføres.

 Tjek med den lokale aktionsgruppe, om den har en ansøgningsfrist på deres tilskud.

Såfremt ens projekt bliver godkendt, bliver man tilknyttet en LAG-koordinator, der hjælper

deltagerne i projektet til at leve op til de krav til regnskabet og andre krav, som EU kræver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Find din lokale LAG på www.livogland.dk