Abonnementsartikel

Firmaet Viva Energi A/S i Aarhus lancerer nu en ny type solcelleanlæg, HybridPower, som er i stand til at gemme strømmen i et batterilager. Om aftenen og natten henter man så strømmen herfra, frem for at købe den dyre (sorte) strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye såkaldte hybridsolcelleanlæg med batterilager kan gemme solenergien til natten. Det betyder, at man kan være selvforsynende med grøn solenergi sommeren igennem.

Ifølge Viva Energi kan man opnå en besparelse på over 50 procent på den årlige elregning, i forhold til traditionelle solcelleanlæg.

God totaløkonomi

HybridPower solcelleanlægget findes i størrelser fra 3KW til 12KW og passer derfor godt til boliger og nogle virksomheder.

- Et solcelleanlæg er en af de bedste energiinvesteringer man kan lave i dag. Og med et hybridanlæg bliver totaløkonomien faktisk endnu bedre. Over 40 procent, når anlæggets tilbagebetaling er medregnet. Og samtidig er man både selvforsynende og uafhængig af eventuelle tilskudsordninger på salg af el, siger Lars Bjerg, adm. direktør for Viva Energi A/S.

Et typisk batterilager til en bolig på 9,6 kWh fylder omtrent det samme som otte store bilbatterier, og det kan for eksempel stå i en kælder, loft, garage eller skur. Batterierne er specielle solar GEL batterier og er vedligeholdelsefrie i op til 10 år, afhængig af forbrugsprofilen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Viva Energi tilbyder blandt andet et 3KW hybridsolcelleanlæg med 4,8kWh batterilager til kr. 47.900,- eller et 4,5KW med 9,6kWh batterilager til kr. 66.900,-. Priserne er inkl. moms og plus evt. montering.

Som en ekstra feature får man også 230V backup, når strømmen indimellem forsvinder. Så når hele nabolaget er gået i sort, har man strøm i sit hus.

Viva Energi A/S er importør og leverandør af solcelleanlæg og udstyr til private og erhverv. Firmaet leverer også batteriløsninger til kolonihavehuse, camping og båd (både ongrid og offgrid). Selskabet blev etableret i 2009, og har siden solgt over 600 solcelleanlæg med en årlig produktion over 3000MWh.