Abonnementsartikel

Findes der noget bedre end at kunne plukke et sprødt og saftigt æble direkte fra træet i ens egen have? Men hvad nu, hvis familiens medlemmer har smag for forskellige æblesorter - og haven ikke er stor nok til flere æbletræer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løsningen er ifølge Jesper Carl Corfitzen fra Haveselskabet at pode flere forskellige æblesorter på samme æbletræ.

- Her om vinteren, hvor æbletræerne er i dvale, kan man klippe podekviste hos venner og familie, der måske har gode æblesorter i deres have. Man kan også købe podekviste på nogle planteskoler. Selve podningen skal foregå midt i april, siger han.

Der er mange forskellige æblesorter ud over de velkendte fra grønthandlere og supermarkeder. Prøv for eksempel med "Bøghs Citronæble", et frisk saftigt, syrligt og sødt æble, der kan høstes i efteråret - eller Venus, der er både er et mad- og et spiseæble med et lidt tørt men sødt frugt kød.

Det skal du bruge

Det er nødvendigt at anskaffe sig forskellige materialer for at gennemføre en vellykket podning:

Podekviste - enten fra planteskole eller egne afskårne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Beskærersaks og podekniv.

Bindemateriale f.eks. elastik eller snor, afhængig af grenenes tykkelse ? alt der kan holde podningen fast i nogle måneder kan bruges.

En god ide er også at finde vandfaste mærkater, så man kan mærke podningen!

Lær at pode

I Haveselskabet magasin "Haven" fra januar/februar 2014 kan du læse en artikel om, hvordan du poder et familietræ.

- Som medlem af Haveselskabet kan du også ringe til os i rådgivningen og få gratis råd fra eksperterne, hvis projektet nu ikke helt forløber som forventet. Eller du kan deltage i et af de kurser, som vi holder rundt omkring i landet i februar og marts, fortæller Jesper Corfitzen, der er leder af Haveselskabets rådgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fakta om Haveselskabet

Haveselskabet er en forening, hvor cirka 35.000 entusiastiske og haveglade medlemmer inspirerer hinanden til at få endnu større glæde af haven.

Haveselskabet er verdens næstældste haveselskab - kun overgået af selskabet i England. Læs mere på www.haveselskabet.dk.