Abonnementsartikel

De deltagende heste i unghestechampionatet er alle født i 2009 og har kvalificeret sig igennem de regionale egnethedstests afviklet i 2013 for 4-års, hvor de bedste på landsbasis får adgang til Herning. Her afvikles unghestechampionatet som en slags finale i det år, hestene fylder 5 år.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Årets finalister i Unghestechampionatet

I springning er der udtaget 25 heste til Herning med 825 point eller derover. Desuden er der en reserveliste med de efterfølgende ti bedste heste, som står klar i tilfælde af frafald i top 25.

De to heste, Pegasus e. Party Dance/Andiamo (opdr. Lene Jacobsen) og Heart of Gold e. Heartbeat/Solos Landtinus (opdr. Mie Nielsen og Theo de Vos), har opnået den meget høje samlede pointsum af 925. Begge heste er redet af Kirstin Skjoldshøj, der må formodes at have gode chancer for en topplacering i årets unghestechampionat.

35 dressurheste med en samlet pointsum på 825 eller derover er kvalificeret direkte til unghestechampionatet i Herning, og en reserveliste på ni heste er klar til at udfylde de eftertragtede pladser, hvis der skulle blive frafald blandt de kvalificerede. Også blandt dressurhestene er der enkelte med over 900 point. Det gælder Elmegårdens Rivaldi e. Blue Hors Rush Hour/Resident (opdr. Maria og Claus Schnoor), der med Mette Hørmann Iversen i sadlen opnåede 920 point, og Zardetto e. Blue Hors Zack/Blue Hors Romanov (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen), der i mellemtiden er blevet solgt til Tyskland.

En danmarksmester og en verdensstjerne

Det er lykkes for Dansk Varmblod at engagere to højtprofilerede ryttere til at teste heste i Unghestechampionatet. Det drejer sig om en af dressursportens højst respekterede ryttere og trænere, engelske Carl Hester samt den internationale springrytter og regerende danmarksmester Lars Bak Andersen, der i en årrække har været bosat i Tyskland.

-  Det har været vigtigt for os at finde en dansk kapacitet til at være testrytter på springhestene, og vi kunne ikke forestille os nogen, der er bedre til opgaven end Lars Bak Andersen. Han er en af vores allerbedste springryttere, og han har årevis af erfaring med ridning af unge heste, og som den internationale toprytter han er, ved han også, hvad der kræves af en ung hest, hvis den skal nå helt til tops, forklarer Casper Cassøe fra Dansk Varmblod.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Bak Andersen skal første gang i aktion som testrytter fredag den 7. marts fra kl. 9 i Equsana Arena og igen søndag den 9. marts fra kl. 9 i Equsana Arena.

Lars Bak Andersen ser frem til opgaven som testrytter, hvor han håber, at flere heste vil give ham følelsen af et godt potentiale at arbejde videre med.

- Der er blevet købt gode hingste til Danmark de senere år og i kombination med de danske hoppestammer, så regner jeg da med at skulle prøve nogle rigtig gode ungheste, så jeg glæder mig, fortæller Lars Bak Andersen.

Hester tester

Ved Unghestechampionatet i marts sidste år havde Dansk Varmblod engageret den danske dressurmaestro Hasse Hoffmann som testrytter, og han leverede en præstation, der ville blive svær at leve op til.

I år får hingstekåringens danske og udenlandske gæster en enestående chance for at opleve det engelsk dressurikon Carl Hester på tætteste hold, når han arbejder med de unge heste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Carl Hester kunne senest opleves i Danmark i august til EM i Herning, hvor han var med på det bronzevindende engelske hold, og i sommeren 2012 var han med til at sikre engelsk holdguld ved OL.

Udover at være anerkendt som en af de allerbedste ryttere og uddannere af dressurheste er Carl Hester en meget anerkendt og efterspurgt træner, og hans topelev er uden tvivl Charlotte Dujardin, der på Carl Hesters egen Valegro har vundet individuelt guld ved både OL og EM.

For at imødekomme det forventede store publikum og samtidig give Carl Hester og hestene de allerbedste arbejdsforhold, har Dansk Varmblod valgt at flytte testrytterrunden i dressur til den store Skagen Fondene Arena i hal M.

Carl Hester er i aktion første gang lørdag den 8. marts fra kl. 12.45. Anden del af fremmedrytterrunden i dressur afvikles søndag den 9. marts fra kl. 8.00.

Læs mere om Hingstekåringen og Hest & Rytter-messen i den nyeste udgave af Fritidsmarkedet.