Abonnementsartikel

For danskere, der drømmer om at starte sin egen turistattraktion, er der nu hjælp at hente. En ny værktøjskasse fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter giver gode råd og vejledning til dem, der netop ønsker at starte og drive en mindre turistattraktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Værktøjskassen fungerer som en guide igennem alle facetterne: Lige fra de første overvejelser om etableringen, til opstarten, de økonomiske overvejelser og reglerne på området.

- Turismen spiller en stor rolle for lokalt erhvervsliv, bymiljø og beskæftigelse i landdistrikterne, og her ligger der et stort vækstpotentiale. Det potentiale skal vi udnytte, og her spiller også små iværksættere en rolle, og det vil vi gerne understøtte, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Værktøjskassen er et af initiativerne i den vækstplan for dansk turisme, som regeringen lancerede for nylig.

Formålet med planen er at få dansk turisme tilbage på sporet ved hjælp af en bred vifte af initiativer indenfor fire centrale indsatsområder. For turismen i Danmark er en væsentlig drivkraft for vækst, som omsætter for over 80 milliarder kroner om året - men som trods den store omsætning har været i tilbagegang i de senere år.

- Der er et marked for både store og små attraktioner, og med værktøjskassen hjælper vi initiativtagerne i gang med at udvikle deres ideer til produkter, der kan sætte ekstra gang i turismen på småøer og i landdistrikterne, siger Carsten Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se værktøjskassen her.