Abonnementsartikel

Vertikalskærer, klipper og opsamler i én maskine til pleje af græsarealer lyder som en god idé, og netop sådan en tilbyder den italienske maskinfabrik Peruzzo.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en meget enkel maskine, selv om den er udviklet til tre formål. Og netop det, at Peruzzos maskiner er udviklet fra bunden med henblik på både at være vertikalskærere, klippere og opsamlere betyder, at der ikke er gået på kompromis for at opnå alle tre funktioner på højt professionelt niveau, siger Kristian Helms fra Helms TMT Centret, som importerer Peruzzos program af maskiner til græspleje.

Nøglen til de forskellige funktioner er Peruzzos patenterede slaglesystemer. Der anvendes én type slagle til fin klipning eksempelvis på boldbaner og i parker, og den fungerer samtidig som opsamler. En tilsvarende slagle med kniv monteres til vertikalskæring. En anden type slagle anvendes til klipning af kraftigere og højere græs og lav kratbevoksning.

Uden brug af værktøj

- Det er meget enkelt at skifte slagler. Det foregår uden brug af værktøj, og i det hele taget er den en meget enkel maskine og dermed også en maskine uden mange driftsomkostninger. Andre indstillinger på maskinen er også meget lette at foretage, så det er nemt for føreren at få det optimale resultat ud af arbejdet, forklarer Kristian Helms og fortsætter:

- Tre-i-èn maskinen kan også anvendes alene som løvopsamler, og i kraft af de kraftige slagler bearbejdes materialet meget, så det hurtigt formuldes, siger Kristian Helms.

Peruzzo-maskinen findes i fire forskellige udgaver fra Koala som den mindste, der kan køre på en traktor fra 30 hk og til Tiger som den største med et mindstekrav på 50 hk. Til de mindste modeller er der som noget ny udviklet modeller med højtip, så selv den mindste model har en aftipningshøjde på 1,85 meter. De største modeller leveres udelukkende med højtip og en aftipningshøjde på op til 2,35 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helms TMT Center forventer at kunne vise Peruzzo Koala til montering i læssearmen på en Schäffer læssemaskine i forbindelse med Hest & Rytter 2014 i MCH Messecenter Herning den 6.-9. marts.