Abonnementsartikel

Fræseopgaver kræver præcision. Selv afvigelser ned til en tiendedel af en millimeter kan føre til, at profileringen af hjørner og kanter eller udskæringer til armaturer ikke lever op til det ønskede resultat. Med nye præcisionsværktøjer fra Bosch er der hjælp at hente, idet den tyske fabrik nu tilbyder to overfræsere - GOF 1250 CE Professional og GOF 1250 LCE Professional.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye overfræsere har let finjustering, og det nye design med pistolgreb giver ifølge Bosch særlig god kontrol over maskinen. Dette er en af de vigtigste forudsætninger for præcise fræseresultater. En 1250 W-motor og en slaglængde på op til 60 millimeter gør overfræserne anvendelige til mange forskellige typer opgaver - fra beskæring til komplekse kopiapplikationer.

Digitalt display

De nye overfræsere er helt ens - bortset fra to produktegenskaber. Mens GOF 1250 CE Professional viser slaglængden på en skala, har GOF 1250 LCE Professional et digitalt display. Displayet gør det endnu lettere at indstille og gendanne de ønskede værdier. Derudover har GOF 1250 LCE Professional en integreret LED-oplyst ring, som oplyser arbejdsemnet og således gør det nemmere at opnå præcise fræseresultater.

De nye overfræsere er begge udstyret med et patenteret After-Lock-finjusteringssystem fra Bosch. Systemet kan bruges til at justere fræsedybden med en tidendedel millimeter - selv når den er låst. Overfræserne har også et nyt design. Bundpladen på de nye modeller er gennemsigtig og har nu to lige, retvinklede kanter. De anvendes til at lede overfræserne langs en retskinne som fastspændes på arbejdsemnet.

Overfræserne kan også påmonteres på Bosch´ FSN OFA-overfræseradapter, således at man kan anvende dem på Bosch´ FSN-føringsskinnesystem. Det nye ergonomiske grebsdesign - knop på den ene side, pistolgreb på den anden - gør det muligt for håndværkeren at håndtere maskinerne i den position, der passer operatøren bedst og således kontrollere overfræserne bedre.

Overfræserne leveres med en 8 mm-spændetang, en 19 mm-gaffelnøgle, 17 mm-kopiring, 8 mm-centreringsstift og parallelanslag med finindstilling.