Abonnementsartikel

Mange boliger, der i dag stadig kun har ét lag glas i vinduerne eller termoruder af lidt ældre dato, kan let forbedres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ny type forsatsvinduer fra Bøjsø nedsætter varmetabet og holder samtidigt støj ude, idet forsatsvinduerne har specielt, lyddæmpende glas. Det kan være en fordel, hvis man eksempelvis bor ved en stærkt trafikeret vej.

 Forsatsruder har tidligere været kendetegnet ved at være monteret på en fast ramme med en akrylplade eller glas på den indvendige side af vinduet.

Det hjælper stort set kun på varmetabet og giver dertil et nyt problem, da man ikke kan åbne vinduet og lufte ud. Resultatet er et dårligt indeklima og dugdannelse mellem vindue og plade.

- Disse problemer er løst med vores nye forsatsvinduer, som er "rigtige" vinduer, fortæller Bøje Sørensen fra Bøjsø vinduer og døre.

- De monteres også på den indvendige side, men rammerne kan åbnes, så man let kan åbne det eksisterende vindue, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye forsatsvinduer fremstillet med profileringer og trædimensioner, der passer til de gamle vinduer. Rammerne hænger på små hvide hængsler og betjenes med et messinggreb.

- Valg af forsatsvinduer er lige så vigtigt, som når man bestemmer sig for andre vinduer. De skal passe til boligens stil. Derfor er der gjort meget ud af design og kvalitet, understreger Bøje Sørensen.

- Det er ægte håndværk, som fremstilles efter mål. Samtidig udformes forsatsvinduerne, så deres glasarealer matcher boligens øvrige vinduer, tilføjer han.