Abonnementsartikel

Når interessen for dyrkning er stigende blandt unge i storbyerne, finder de også på nye sjove gadgets til dyrknings- interesserede. En sådan er Soil IQ - er en lille jordsensor, der måler jordbundsforholdene og deler oplysninger ved hjælp af et indbygget trådløst netværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge svenske Jordbruksaktuellt er den lille sensor omkring 10 centimeter høj og omhyggeligt designet til at appellere til have-interesserede og forventningsfulde "byavlere".

På toppen af ??Soil IQ sidder et solpanel, som via et mobilt net eller et trådløst netværk kan sende oplysninger, således at de er tilgængelige på computeren.

Når Soil IQ stikkes ned i jorden, måler den vandindhold og pH og kan dermed udlede noget om jordens frugtbarhed.

Sensoren måler også aktuelle vejrforhold og bruger vejrdata i en vurdering af, hvornår det kan være tid til at høste og give nogle råd om, hvilken pleje planten får brug for i fremtiden.

Disse informationer vil blive sendt direkte til en app. For at gøre tingene endnu mere spændende planlægger udvikleren af Soil IQ at koble sensoren op på et forum på internettet, hvor alle, der bruger sensoren, kan fortælle om, hvordan det går med deres kulturer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden er grundlagt af den unge amerikanske iværksætter Jason Aramburu, der har studeret jordbrugsvidenskab på det anerkendte universitet Princeton og som også har arbejdet med projekter, der skal øge høstudbyttet i Kenya. Når hans værktøj bliver lanceret, vil det koste omkring 300 svenske kroner.