Abonnementsartikel

Nu er tiden ved at være inde til at klargøre plæneklipperen. AL-KO Ginge anbefaler derfor, at man bør begynde med at rengøre klippeskjoldet for gammelt fastgroet græs eksempelvis med en stiv børste.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Når undersiden af klippeskjoldet skal rengøres, skal ledningen på el-klippere eller tændrørskablet på benzin-klippere fjernes, og maskinen tippes, så tændrøret peger opad.

Giv de bevægelige dele, kabler og lejer en lille dråbe olie. Hvis der er defekte dele, skal disse udskiftes. Motorolien skal i øvrigt skiftes mindst en gang om året.

Hvis plæneklipperen er ny, skal olien skiftes efter fem timers brug. AL-KO tilbyder et motorservice-kit, hvormed man let kan skifte olien.

Kontroller luftfilteret for snavs og urenheder. Rens eller udskift dette, hvis det er snavset. Påfyld ny og frisk blyfri benzin oktan 92/95.

Mister forbrændingsevnen

Blyfri benzin kan maksimalt holde sig i tre måneder, hvorefter det mister sin forbrændingsevne. Derfor bør man kun købe benzin til tre måneders forbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at starte motoren trykkes tre til seks gange på primeren for at pumpe benzinen direkte ind i karburatoren, men der findes motortyper, som ikke har en primer.

Sikkerhedsbøjlen trækkes derefter ind, inden der trækkes i startsnoren. Motoren stoppes ved at slippe sikkerhedsbøjlen.

Endelig kan man komme i gang med græsklipningen, og en tommelfingerregel siger, at følgende betingelser skal være opfyldt, inden man slår græsset første gang efter vinteren: Det skal være begyndt at gro, det skal være seks til otte centimeter højt, og jordtemperaturen skal være på syv til otte grader.

Det må ikke klippes længere ned end fire centimeter, for så svækkes græssets rodnet, hvilket kan give gule pletter og bedre vilkår for mos og ukrudt.