Abonnementsartikel

Hvordan græsset ser ud, når det er blevet slået med en fart på 187,6 kilometer i timen, melder historien fra Honda ikke noget om.

Men Honda forsikrer, at den 109 hestekræfter stærke havetraktor kan slå græs, for det er en af betingelserne for at blive optaget i Guiness rekordbog som verdens hurtigste havetraktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er hvad Honda har opnået med sin bedrift, der fandt sted ved Tarragona i Spanien.

For at opfylde Guinness' regler skulle havetraktoren fuldføre en 100 meter lang målestrækning inden for en time i begge retninger. Tiden bestemmes derefter ud fra den gennemsnitlige hastighed af de to kørsler.

Mean Mower

Ifølge Daily Telegraph er den hurtige havetraktor, Mean Mower, baseret på Hondas mere beskedne HF2620 havetraktor, men ved hjælp af Hondas partner i British Touring Car Championship, Team Dynamics, har Mean Mower fået lidt flere kræfter.

Tuningseksperterne har således skiftet den originale 20 hestes motor ud med en 109 hestekræfter stærk motor på 1.000 kubikscentimeter fra Hondas VTR Firestorm motorcykel.

Teknikerne har desuden monteret en seks-trins sekventiel gearkasse, bygget en speciel affjedring og sat hjul på fra en ATV for at forbedre stabiliteten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men ikke nok med det, for også chassiset, sædet, styretøjet og selve klippe-systemet er blevet modificeret. Sidstnævnte med en elektrisk dreven klippesnor.

Ifølge Honda nåede havetraktoren op på hele 209 kilometer i timen under tidskørslerne, og det var journalisten Piers Ward fra det engelske motorprogram Top Gear, der sad bag rattet ved rekordforsøget.

Du kan se en video fra rekordforsøget her.