Abonnementsartikel

Amerikanerne er gode til at finde på ting, der gør livet lidt lettere. Som for eksempel motorplæneklipperen, der kom frem allerede for over 60 år siden.

Eller som den kanttrimmer, som Kim Baagø, direktør i Kiba Parkmaskiner, har hentet hjem fra USA.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Peco Z-Trimmer, som den hedder, kan sættes på alle frontmonterede plæneklippere og på almindelige havetraktorer, afhængig af havetraktorens konstruktion. Dermed kan man både slå græsset og trimme kanter på en og samme gang.

- Den ligner måske nok umiddelbart en tingest, men det er en rigtig smart trimmer, som jeg har fundet hos den amerikanske producent af grej til græspleje Peco i North Carolina, fortæller Kim Baagø og fortsætter:

- Allerede inden vi rigtigt fik importen på plads, havde jeg solgt en del Peco Z-Trimmere i forsalg til vore danske forhandlere.

Peco Z-Trimmer kan anvendes sammen med stort set alle fabrikater af plæneklippere, blot der er et 12 Volt batteri. Trimmeren monteres på klippeskjoldet, og derved er kontrol-grebet inden for rækkevidde, når føreren er på plads i sædet.

Nem montering

Trimmerhovedet er i støbt aluminium. Trimmeren kan justeres i højden og tillige hele 140 grader i arbejdsvinkel. Dermed kan den både bruges til trimning og kanter og til beskæring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdsområdet er op til 50 centimeter fra plæneklipperens kant. Det er en klassisk trimmer-snøre til hurtig og nem montering, der tager sig af selve trimningen. En fjeder sørger for at svinge Peco Z-Trimmer væk, når den møder forhindringer.

Afbryder selv strømmen

En kraftig el-motor får strøm fra plæneklipperens batteri og driver trimmeren med 4.600 omdrejninger i minuttet. Trimmeren er forsynet med en automatsikring, således at batteriet ikke overbelastes. Sikringen sørger ifølge Kim Baagø også for, at havetraktorens batteri ikke drænes helt for strøm.

Du kan se, hvordan trimmeren virker på denne video.