Abonnementsartikel

Svenningsens i Kastrup drager på tur i det grønne i godt selskab med GreenTec/Spearhead med dansk hovedkvarter i Kolding. Fem steder rundt om på Sjælland pakker den grønne duo materiellet ud og viser, hvad det kan præstere.

- Vi starter vores demo-tur mandag den 28. april i Vordingborg, hvor Vordingborg Kommunes afdeling Trafik & Park lægger arealer til på Mønsvej 130. Tirsdag den 29. april starter vi i Ringsted, hvor demonstrationerne foregår på Bjergbakken. Derefter rykker vi til Brøndby Stadion, hvor vi præsenterer maskinerne ved Brøndby Hallen på Brøndbyvester Boulevard, fortæller produktchef Martin Hvidesten hos Svenningsens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Demo-turen rundes af med dobbelt-arrangement igen onsdag den 30. april. Først får Birkerød besøg af Svenningsens og Spearhead i Pilegårdsparken på Bregnerødvej. Turen slutter med demo ved Holbæk Stadion ved hovedindgangen på vejen Højen.

- I fjor lavede vi en tilsvarende tur sammen med GreenTec, som importerer Spearhead-produkterne. Dengang var arrangementerne specielt henvendt til boligselskaber og andre med mindre arealer. Det var en rigtig god tur, og derfor gentager vi nu konceptet, men mere med fokus på materiel til kommuner og entreprenører, siger Martin Hvidesten.

Demo-pakke

De to virksomheder har sammensat en demo-pakke af maskiner, der spiller sammen, når store græsarealer, hegn og rabatter skal trimmes optimalt. Svenningsens har import og forhandling af en række af de store maskinmærker inden for græspleje.

De udstyres med Spearhead-redskaber fra GreenTec og tillige fra et par af Svenningsens egne klipper-mærker i storformat, tyske Wiedenmann og britiske Wessex. Demo-turens trækdyr bliver først og fremmest Kubota-traktorer.

- Vi monterer en armklipper model Twiga Compact 320 på en Kubota-traktor. Den kan udstyres med et bredt sortiment af redskaber. Vi bruger også en Kubota-traktor sammen med en Trident 4000 slagleklipper med tre sektioner. Med klippebredde på fire meter er der tale om en bugseret klipper til store arealer, fortæller salgschef Kim Brodersen hos GreenTec.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bagmonteret klipper

En dansk produceret Twiga Flex-armklipper danner også par med en Kubota-traktor. Her er taget hånd om såvel arbejdsmiljø som komfort for manden i førerhuset.

Selv om klipperen bagmonteres på traktoren, kan maskinføreren alligevel holde vågent øje med klipningen. Med arbejdsområde på 140 grader arbejder Twiga Flex'

en nemlig i realiteten på siden af traktoren lige ud for føreren.

Afhængig af model har Twiga Flex rækkevidde fra 4,8 til 9,3 meter. Der er mulighed for at bredt redskabsprogram som blandt andet slagleklipper, grensav, knuserhoved og fingerklipper.

Tyske Holder-redskabsbærere medvirker blandt andet med en frontmonteret Spearhead-slagleklipper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svenningsens nyeste familiemedlem, minilæsserne fra det tyske topmærke Thaler, sørger for power til klipning i de højere luftlag. Besøgende til demo-arrangementerne får lejlighed til at se Thaler med en fingerklipper, som barberer grene op til 2,5 centimeters tykkelse i op til 4,6 meters højde. Og det kan den så i øvrigt gøre både til højre og venstre for maskinen.