Abonnementsartikel

Interessen er for jagt er stærkt stigende, og det er ikke længere folk, der bor på landet, der melder sig ind i Danmarks Jægerforbund.

- Det er blevet trendy at gå på jagt, og vi oplever en stigende tilgang af medlemmer, der bor i byerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan siger Kristian Spodsberg, der er ansvarlig for Danmarks Jægerforbunds 2.000 kvadratmeter store udstilling i Odense Congress Center, hvor udstillingen Jagt & Outdoor skydes i gang i eftermiddag klokken 14.

Han har 90 faste hjælpere plus et par hundrede eksterne hjælpere, der i løbet af weekenden skal give messens besøgende en god oplevelse.

- En del af vores udstilling fokuserer på de unge, hvor vi har en junior-jægerklub for de otte til 15-årige. Her skal de blandt andet lære om afsætning af vildt. I løbet af weekenden kommer der også professionelle kokke, der tilbereder vildtretter, fortæller Kristian Spodsberg.

- Vi vil gerne slå et slag for vildt på middagsbordet som alternativ til industri-kød, tilføjer han.

Danmarks Jægerbund præsenterer også de danske jagthunderacer, 20 i alt, og publikum får lejlighed til at se jagthunde i arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På safari

Nordisk Safari Klub er ansvarlig for en af messens større udstillinger med trofæer fra eksotiske lande, og temaet for udstillingen er følgelig safari-rejser med en snes rejsearrangører som udstillere.

- Vi arrangerer ikke rejser, men er en forening for den rejsende jæger, fortæller Dan Poulsen, næstformand i Nordisk Safari Klub.

Foreningen har 2.500 medlemmer fordelt på de nordiske lande, og som medlem kan man blandt andet træne langdistanceskydning og skydning med store rifler.

- Og så er vi stolte over vores medlemsblad, Trofæ, som udkommer otte gange om året med spændende historier for den rejsende jæger, siger Dan Poulsen.

Jagt & Outdoor er åben i dag fra klokken 14.00 til 19.00 og lørdag-søndag fra klokken 9.00 til 17.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstillingen er tilrettelagt i et samarbejde med Danmarks Jægerforbund, Danmarks Våbenhandlerforening, Nordisk Safari Klub, Dansk Knivforening, Danmarks Våbenhandlerforening, Foreningen af Danske Buejægere og Danmarks Naturfredningsforening.