Abonnementsartikel

Snart tager vi hul på sæsonen for dyrskuer, som for både udstillere og publikum er et traditionsrigt og festligt mødested. Ikke mindst fordi dyrskuesæsonen også markerer, at den lange, mørke vinter er slut.

Dyrene kommer ud af staldene, og udstillernes skal i gang med at gøre dyrene klar til at blive bedømt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrskuerne handler om meget mere end blot at konkurrere om at have de flotteste dyr. Livet ude på bedrifterne kan godt være ensomt, så dyrskuerne er en kærkommen lejlighed til at møde andre med samme interesser. Netop det sociale aspekt er vigtigt - også selv om man ikke er fuldtidslandmand.

Dyrskuerne giver også folk i byerne en lejlighed til at se, hvor maden kommer fra, og hvordan fødevareproduktion foregår. Samtidigt får byfolkene et indblik i, hvordan folk på landet lever, og det benytter mange sig heldigvis af.

På dyrskuerne er der også en god mulighed for at kigge nærmere på de maskiner, man går og drømmer om. Og tit har maskinhandleren eller importøren et godt dyrskuetilbud.

For nylig blev de økologiske køer lukket ud på græs, og på denne søndag kom der ifølge Økologisk Landsforening næsten 200.000 besøgende ud på 70 forskellige bedrifter rundt om i landet. Det er et rekordstort antal gæster, hvilket vidner om, at interessen for fødevareproduktion er stigende.

Fritidsmarkedet præsenterer både i dette og i det næste nummer flere af landets dyrskuer. Der er stadig plads til flere omtaler, så kontakt gerne Fritidsmarkedets redaktion med nyheder om jeres dyrskuer. Husk også at bruge arrangementskalenderen på www.fritidsmarkedet.dk.