Abonnementsartikel

Udendørs flisearealer på støbte terrasser, balkoner og altaner skæmmes ofte af frostsprængninger og sejlivede kalkbelægninger, fordi regnvand trænger ned i flisefugerne og ikke ledes væk.

En effektiv løsning er at etablere et underliggende dræn- og afkoblingslag, og i de fleste tilfælde kan det nye fliseareal være klar til brug allerede dagen efter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et flot udendørs fliseareal skal jo gerne kunne holde i rigtig lang tid, og her kan man med dræn og afkobling forlænge levetiden markant, uden at det kræver det store arbejde, forklarer Carsten Rasmussen, der er teknisk chef hos ARDEX, som i samarbejde med Gutjahr har lanceret det komplette dræn- og afkoblingssystem WatecDrain KP. Han fortsætter:

- Man kan gå ind på en hvilken som helst eksisterende terrasse, balkon, altan eller altangang og med en enkelt dags arbejde lave en flot ny flisebelægning, der fremover vil være sikret mod både regnvand og bevægelser i betonen. Den korte udførelsestid giver minimale gener for beboeren, samtidig med at håndværkeren undgår at skulle køre flere gange. Og i langt de fleste tilfælde vil flisebelægningen være klar til brug dagen efter.

Let at bearbejde

WatecDrain KP er baseret på en dræn- og afkoblingsplade, der er let at bearbejde og lægges løst på betonpladen. Herefter lægges fliserne i en hurtighærdende fliseklæber.

Systemet har en indbygningshøjde på kun 10 millimeter eksklusiv fliser og er særlig velegnet til renoveringsopgaver, hvor den eksisterende underliggende beton er i god stand.

Systemet gør det muligt at lægge både almindelige fliser, storformatfliser og natursten i svømmende konstruktion, og til systemet hører en kantprofil, som sikrer en elegant afslutning uden brystværn.