Abonnementsartikel

Firmaet Dansand tilbyder nu en meget mørk koksgrå version af den populære faste flisefuge, Danfast, og det betyder, at terrassen nu ud over at være fri for ukrudt året rundt også kan få et elegant look med markante streger mellem fliserne.

Nyheden hedder Danfast Antracit og er helt identisk med den tidligere kendte Danfast - bortset fra den meget mørke farvenuance. Den nye koksgrå flisefuge passer også perfekt til de moderne mørke belægningssten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Danfast er et praktisk og arbejdsbesparende alternativ til sand mellem fliserne. Et fleksibelt og fejefast fugemateriale, der danner en så fast og stabil fuge, at ukrudtet ikke vil have en chance for at kunne trives.

Danfast består af en blanding af kvartssand, cement og nogle specielle bindere, og dette færdige blandingsmateriale skal blot fejes ned i fugerne som almindeligt fugesand.

Når det herefter bliver vandet eller fugtet, vil det hærde op til en fast masse. Den hærdede fuge bliver så stærk, fast og elastisk, at den kan tåle at blive fejet på uden at forsvinde, ligesom den kan tåle frost og mindre bevægelser i underlaget.

Dansand oplyser, at Danfast kan anvendes til fuger ved både nye og eksisterende belægninger. Belægningen skal ligge på et forskriftsmæssigt udført underlag, og fugerne skal være rengjorte og helt fri for jord og andet materiale. Fugebredden må variere mellem to millimeter og 15 millimeter, og fugedybden skal være minimum 40 millimeter.