Abonnementsartikel

For løbende at udvikle udnyttelsen af først og fremmest Schäffer-læssemaskiner har Helms TMT Centeret besluttet at gå i gang med udvikling og produktion af redskaber under eget navn.

Produktionen vil typisk ske hos redskabsproducenter, som Helms TMT Centret i forvejen samarbejder med, men der kan også være nye leverandører blandt producenter af Helms-redskaber.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ønsker at udvikle og få produceret redskaber, som kan udvide udnyttelsen af Schäffer og vore traktorer. Det skal være konkurrencedygtige produkter på kvalitet, og vi skal opnå en volumen, som også gør dem konkurrencedygtige på pris, siger Kristian Helms og fortsæter:

- Vi har muligheden for at tage det bedste fra forskellige leverandører og tilpasse det til danske kunders krav. Vi har stor erfaring med at opstille specifikationer til vore leverandører, så de udvikler modeller eksempelvis af læssemaskiner, som præcist er tilpasset vore kunders krav, der ikke altid er helt på linje med kravene i Mellem- og Sydeuropa.

De første produkter

En del af udviklingsarbejdet vil Helms TMT Centret stå selv for, fortæller Kristian Helms.

- Senest har vi bygget en prototype af et nyt redskab og sendt den til vores italienske samarbejdsparter Peruzzo for at få det produceret. Dermed får vi omsat vore kunders ideer og ønsker, og samtidig trækker vi på en erfaren redskabsproducents knowhow.

Et at de første Helms-produkter bliver TMT Sweeper og TMT Flexicut. TMT Sweeper er en dansk produceret kost, der har stor fejebredde i forhold til totalbredden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sikres blandt andet ved, at oliemotoren bygges ind i akslen. Kosten har flydende ophæng og hydraulisk sving. Den leveres i bredder på 130 centimeter, 150 centimterer og 170 centimeter.

Redskaber til læssemaskiner

En anden nyskabelse af Helms Flexicut, som er en kantklipper, der kan arbejde ind under eksempelvis hegn.

- For os er det afgørende at skabe kvalitetsredskaber målrettet vore Schäffer-læssemaskiner og vore traktorer. Vore kunder ønsker i stigende grad at udnytte deres læssemaskiner som redskabsbærere, og derfor skal vi have redskaber, der er udviklet netop til montering på en læssemaskine, siger Kristian Helms fra Helms TMT Centret.

Virksomheden har hovedafdeling i Lind ved Herning og afdelinger med salg og service i Aarhus og Ringsted. En række importøraftaler omfatter også Sverige og Norge.