Abonnementsartikel

Filip Ørbæk Christensen er opvokset i et parcelhuskvarter og har arbejde som lastbilchauffør og maskinfører.

Det giver bestemt ikke alle de kompetencer, der er brug for som kødkvægavler, men når man nu som Filip Ørbæk Christensen og hans familie bor på en landejendom ved Grindsted med plads, er det nærliggende at tage på kursus for lære mere om kødkvæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men allerede i efteråret 2013 sprang han forsigtigt ud som kødkvægavler, idet han hos en limousineavler i nærheden havde fået tilbudt to kvier.

Så da begynderkurset "Kørekort til kødkvæg" blev udbudt af Dansk Limousine Forening i januar i år, var Filip Ørbæk Christensen ikke sen til at tilmelde sig.

Forskellig baggrund

Næsten 70 mennesker havde tilmeldt sig kurset, som blandt andet handlede om fodring, græsmarksdrift, om kødkvægets adfærd og om sikkerhed ved omgangen med kødkvæg.

Filip Ørbæk Christensen fortæller, at han fik meget ud af kurset, og at det var et stort plus, at medkursisterne havde forskellig baggrund.

Kursisterne imellem blev der talt om flere forskellige kødracer, og nogle havde eksemplevis planer om at fede krydsningskalve op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lyst til limousiner

Kurset i januar gav ham ekstra blod på tanden og lyst til flere limousiner. I dag tæller Filip Ørbæk Christensens besætning fire limousinekvier, for efter kurset fik han kontakt til en lokal avler og supplerede dér sin besætning med yderligere to limousinekvier.

På baggrund af de mange positive tilbagemeldingerne fra kurset har Dansk Limousine Forening besluttet at gentage kurset den 24. oktober i Nordjylland og på Sjælland den 31. oktober. Samtidig overvejer foreningen kraftigt at udbyde "Kørekort til kødkvæg 2".

Filip Ørbæk Christensen og hustruen Stine bor med deres to små børn på en mindre ejendom sydvest for Grindsted. Til ejendommen hører ni hektar agerjord og tre hektar skov. Parret har haft ejendommen i cirka 10 år og har indtil for få år siden dyrket en fælles interesse for hesteavl.