Abonnementsartikel

Danmark er et af foregangslandene, når det gælder etablering af træpillefyring. Det betyder også, at danskerne er verdens største forbrugere, når der måles i kg per indbygger.

Markedet i Danmark har bevæget sig fra træpiller leveret i silo til en betragtelig høj andel leveret i sække. Den primære årsag er ifølge Give-firmaet German Pellets, at mange forbrugere har oplevet at få leveret dårlig kvalitet af løse træpiller i siloen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil sige træpiller, der ikke er håndteret korrekt og dermed er blevet ødelagt under transport og levering.

Derved er komforten forsvundet, og fyring med træpiller kan af samme årsager give driftsforstyrrelser, hvilket betyder mangel på varme samt besvær med at få anlægget til at køre igen.

Høj kvalitet

German Pellets har i denne sæson leveret træpiller forbedret med PowerPlus til silokunder. Firmaets primære kunder har forholdsvis følsomme fyr, som skal bruge høj kvalitet af træpiller for at fungere uden problemer.

John Rasmussen, Nærum, er kunde hos German Pellets:

- Vi har et Hapero træpillefyr og en Geotank til opbevaring af løse træpiller. Transporten fra tanken til fyret foregår med et vacuum-transportsystem. Vi har nu fået leveret German Pellets PowerPlus to gange og har netop bestilt den tredje leverance, siger John Rasmussen i en meddelelse fra German Pellets.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tankbilen med træpiller kan suge returluften fra vores silo, så jeg vil sige, at pillerne er 98 procent rene, når de bliver leveret. Vi kan bestemt anbefale PowerPlus, da fyringen har kørt upåklageligt siden vi er startet med German Pellets, siger John Rasmussen.