Abonnementsartikel

Dansk Vandrelaug står bag Fod på Danmark, der har til formål at udbrede interessen for foreningens sundhedsfremmende vandreture, der bringer mennesker sammen i et aktivt friluftsliv. Turene er henlagt til nogle af de smukkeste områder, de erfarne turledere kender til.

Danmark er fuld af dejlige vandreture

Artiklen fortsætter efter annoncen

og af mennesker, man kan følges med. Fod på Danmark tilbyder i de lune måneder 170 gratis ture ud i den danske natur. Erfarne turledere har planlagt ruterne og går i spidsen, så alle i gruppen er sikker på at holde tempoet, og holde pauser med passende mellemrum.

Vandring giver sundhed

Vandring har i de senere år haft forskernes interesse. En frisk gåtur har samme sundhedsfremmende virkning som en løbetur, men den er mindre krævende for led og sener. Samtidig er gang en aktivitet, som enhver kan kaste sig ud i, uden at det kræver andre forberedelser end et par gode sko.

Vandreturene i Fod på Danmark varierer fra lette spadsereture på jævne stier til mere konditionskrævende udflugter i den danske natur.

Vandreprojektet blev indledt i april i de østlige egne på Bornholm og i Nordsjælland og bevæger sig nu støt mod vest og nord, indtil de sidste ture afvikles i Skagen og Aalborg sidst i september.

Fod på Danmark er støttet af Nordea-fonden og af Friluftsrådet ? Tips- og Lottomidler til Friluftslivet.