Abonnementsartikel

Når dyrskuet i Aabenraa åbner fredag den 6. juni klokken 9.30, er det med taler af Aabenraas borgmester Tove Larsen og skuets formand Jørgen Popp Pedersen. Herefter er der halmballedebat i fødevareteltet med deltagelse af Jens Rohde og Christel Schaldemose samt lokale politikere og erhvervsfolk.

I en hel anden boldgade foregår underholdningen i den store ring lørdag klokken 12.15. Her kommer det såkaldte heste-striptease fra Hamborg til at løbe af stablen, men hvad det går ud på, må man dukke op for at finde ud af, lyder det fra arrangørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men om fredagen vil eftermiddagen i fødevareteltet byde på aktiviteter sammen med en professionel kok, hvor man kan være med til at tilberede de friske råvarer. Kokken er der også hele lørdagen.

4H's børnedyrskue foregår lørdag, og her kan børnene tage alle deres kæledyr med - uanset om de har en vandrende pind eller en kanin. Heste og kvæg må dog ikke deltage i børnedyrskuet. Hvis man ikke har et kæledyr, kan man endda tage sit sovedyr med.

Dyrskuepladsen, som ligger forholdsvis centralt i Aabenraa og omkranset af høje træer, vil være fyldt til sidste kvadratmeter i de to dage, skuet varer.

Næsten udsolgt

Interessen for at udstille maskiner og teknisk udstyr samt andet af interesse for landbruget er så stor, at dyrskuet allerede meget tidligt i år kunne melde stort set udsolgt.

- Det Sønderjyske Fællesdyrskue er blevet en institution. Allerede for en del år siden blev der snakket om, at dyrskuernes dage er talte, og der er da også enkelte, som siden er blevet lukket. Men skuet her i Aabenraa har fastholdt en stor faglighed og en stor tilstrømning af trofaste gæster, som har plottet skuet ind i deres kalender som en årlig begivenhed, siger Erik Nissen, som er tovholder for skuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færre kreaturer

Når det gælder dyreudstillingen, har fremmødet været forholdsvist stabilt gennem årene.

- Men nu oplever vi et lille fald i fremmødet af kvæg. Vi har været igennem nogle år med hårde økonomiske vilkår for mælkeproduktionen, og det smitter af. Dertil kommer, at der er stigende udgifter til blodprøvning. Den veterinære sikkerhed skal selvfølgelig være i top, men kravene betyder, at der er udstillere, som falder fra, siger Erik Nissen.

Til gengæld er flere udstillere kommet til fra Ribe Amt.

- Vardes dyrskue lukkede sidste år, og derfor søgte især kvægudstillere her til Aabenraa. Meldingerne er, at de var tilfredse med at deltage, og vi oplever i år en stor opbakning derfra, siger Erik Nissen.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue kan melde om udsolgt af alle stande i maskinudstillingen, så der bliver nok at se på, når dyrskuet finder sted 6.-7. juni.