Abonnementsartikel

I sommeren 2001 åbnede hestemassøren Sandie Kjær Sjællands første og eneste helse- og feriecenter for heste, Healthy Horse, og nu vil hun fejre de 13 år med et åbenthus-arrangement den 1. juni 2014.

Sandie Kjær har sat et større program sammen til festdagen, hvor man udover at se demonstration af hendes aquatræner også kan opleve coachen Rasmus Bagger give peptalk og se europamesteren i dressur, Cathrine Dufour, ride et kür-program.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden laver fysioterapeuten Claus Toftegård rytter- og rideanalyser, mens Shane Mosele viser, hvor hurtigt man kan opnå et tillidsforhold til en hest.

Alt dette og meget andet kan opleves på Healthy Horse, Marbækvej 6 i Skibby i tidsrummet klokken 10 til 16.

Sandie Kjær siger om sit helsecenter, at kunderne kan sende sine heste på kortere eller længerevarende helseophold på Healthy Horse.

- Dette kan for eksempel være i forbindelse med, at du selv skal ud at rejse, hvis din hest har været skadet og skal genoptrænes eller hvis din hest blot trænger til lidt ferie, forklarer hun.

- Der vil blive udarbejdet et ugentligt behandlings-/træningsprogram i samarbejde med ejeren. Programmet tilpasses individuelt til den enkelte hest. Vi arbejder hovedsageligt med aquatræning,som er et løbebånd i vand. Det har vist at være effektivt til genoptræning af skader samt muskelopbygning, balance, koordination, kondition med mere, siger Sandie Kjær.