Abonnementsartikel

Nu kan borgere og virksomheder ansøge om tilladelse til bygge- eller miljøprojekter direkte på nettet med den nye selvbetjeningsløsning Byg og Miljø. En lang række kommuner lancerer løsningen nu, og flere følger trop i løbet af 2014.

Borgere, der vil bygge en ny carport eller etablere jordvarmeanlæg, slipper dermed for at udfylde byggetilladelser på papir og sende dem til kommunen med posten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt 96 kommuner har indkøbt Byg og Miljø, hvoraf de fleste går i luften med løsningen allerede nu, og de resterende følger trop i løbet af 2014.

- Med Byg og Miljø udnytter vi de nye digitale muligheder, sådan at det bliver nemmere, hurtigere og mere enkelt for borgere og virksomheder at ansøge om tilladelse til bygge- eller miljøprojekter direkte på nettet, siger Sanne Mi Poulsen, projektleder i kommunernes it-fællesskab KOMBIT, der står bag den nye løsning.

Byg og Miljø dækker alle typer af byggesager, og løsningen giver også mulighed for at ansøge om tilladelse til syv forskellige miljøprojekter.

Nye muligheder online

Byg og Miljø giver borgere og virksomheder en lang række fordele. Man bliver for eksempel guidet igennem, hvilken dokumentation man skal udfylde i netop ens specifikke bygge- eller miljøprojekt for at få tilladelsen i hus. Og løsningen giver lynhurtigt brugeren et billede af, hvilke muligheder for bygge- og miljøprojekter der er på en grund.

Løsningen indeholder nemlig en avanceret kortfunktion, som giver et hurtigt overblik over potentielle konflikter mellem ansøgning og gældende lokalplaner, fredning eller forurening på grunden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg forventer, at vores medlemsvirksomheder vil tage positivt mod den nye løsning. I dag forventer både borgere og virksomheder, at forretninger med kommunen kan foregå online, med alle de fordele, det medfører. Den mulighed får man nu med Byg og Miljø, der er et skridt på vejen mod at sikre nye digitale muligheder for danskerne. siger Torben Liborius, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Via Byg og Miljø kan ansøgerne desuden løbende holde øje med, hvor langt kommunen er i behandlingen af deres sag via en digital projektmappe. Her kan man også vælge at få tilsendt sms eller mail, når der er nyt i sagen.jf