Abonnementsartikel

Konstruktionen af Vikings MA 443 C plæneklipper med kun én styrearm giver større manøvredygtighed, så klipperen nemmere styres ind under buske og brede hække. Styrets design gør også, at brugeren let kan komme til at tømme den store opsamlerkurv.

Sammen med plæneklipperens høje kvalitet har det innovative design og funktionaliteten sikret Viking MA 443 C den tyske "Plus X Award" og titlen "Product of the Year" i sin produktgruppe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plus X Award uddeles i syv kategorier, nemlig Innovation, Høj kvalitet, Design, Brugervenlighed, Funktionalitet, Ergonomi og Miljøvenlighed, fordelt på 23 forskellige produktgrupper. Juryen består af fagjournalister og professionelle fra 25 forskellige brancher, støttet af det anerkendte tyske prøveinstitut TÜV.

Funktionelt monostyr

- Det unikke monostyr er konstrueret i stål og polymer, der giver stor stabilitet, når man skubber maskinen rundt mellem bede, træer og buske på græsplænen. Den åbne side udnyttes til at styre maskinen langt ind under buske og andre forhindringer, og åbningen giver også nem adgang til opsamlerkurven, forklarer produktspecialist Claus Sørensen fra Stihl, der er moderselskab for den østrigske Viking fabrik i Langkampfen.

- Styret er forsynet med en central Quick Fix to-trins højdejustering og en kliklås, så styret kan klappes ned på et øjeblik efter brug. Derfor fylder plæneklipperen meget lidt i redskabsskuret, tilføjer han.

Batteriet til flere maskiner

Den avancerede, børsteløse og lydsvage EC-motor får strøm fra en 36 volts lithium-ion batteripakke.

- Jeg vil anbefale Stihls store AP 180 batteripakke. Den giver lidt mere luft til at få græsklipningen klaret på én gang, også selv om plænen er blevet en smule langhåret og man vælger at bruge bioklip-sættet, der fås som ekstraudstyr, siger Claus Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vikings batteripakker passer også til Stihls brede program i batteridrevne have-park redskaber. For eksempel vil det være oplagt at lade græstrimmeren og hækkeklipperen dele batteri og ladestation med plæneklipperen. På den måde er der rigtig mange penge at spare.

10 års garanti

- Vedligeholdelsen af Viking MA 443 C indskrænker sig til rengøring og eventuel udskiftning af kniven, når den er slidt op. Klippeskjoldet er ligesom resten af maskinen støbt i en slagfast polymer, der ikke kan ruste, og Viking giver 10 års brudgaranti til private brugere. Batteriet holder bedst, hvis man om vinteren tager det ud af maskinen og sætter det i ladestationen indendørs, råder Claus Sørensen.