Abonnementsartikel

Den 31. maj fejrer campingpladsen Byaasgaard ved Roskilde fjord sin 50 års fødselsdag, hvor der vil være lagkage og kaffe mellem kl. 12.30 og 14.30.

Byaasgaard ligger smuk

Artiklen fortsætter efter annoncen

t lige ned til indsejlingen af Roskilde fjord, hvilket nok er en del af pladsens store succes udover de trofaste campister, som har gæstet pladsen igennem årene.elænget bondegård med stråtag, Byaasgaard, hvis historie går langt tilbage i tiden. I 1855 blev gården frigivet af Kong Frederik d. 7 fra at være fæstebonde til at være en fri bonde, mens den ældste længe kan dateres tilbage til 1802. Der har været drevet landbrug på Byaasgaard helt frem 1964, hvor familien Henrichen valgte at skifte landbrug ud med camping.

Campingpladsen er placeret i forbindelse med en gammel fir

God 3-stjernet plads

I 2002 købte den nuværende lejrchef Allan Jørgensen pladsen og blev dermed den anden ejer af Byaasgaard Camping. Campingpladsen har udviklet sig stille og roligt igennem årene og fremstår i dag som en moderne 3-stjernet plads, som også tilbyder mange af de faciliteter, man ellers kun finder på 4-stjernede pladser.

- Hellere være en rigtig god 3-stjernet plads end at være en dårlig 4 stjernet. Vi ønsker ikke en plads med lige asfalteret vej og ligusterhække. Vi sætter naturen og campisterne først, og det er ikke altid muligt med de krav, der er til en 4-stjernet plads, siger Allan Jørgensen.Udviklingen har ikke stået stille på den gamle gård: De gamle grisestalde er blevet til bade- og toiletfacilieter, kostalden er blevet til luksus-familiebaderum, og hestestalden er blevet til selskabs- og kursuslokale. Selv den gamle mødding er i dag et hyggested med springvand, borde- og bænkesæt.

Das og vand

Da campingpladsen blev oprettet i 1964, var der blot en græseng uden de store bekvemmeligheder. Der var kun et das og rindende vand. Alligevel fandt mange campister stedet charmerende, og allerede i 1965 var campingpladsen blevet for lille, og man inddrog yderligere marker til brug for campingpladsen.

Herved kom selve campingområdet til at fylde næsten 80.000 kvadratmeter, og med de tilstødende arealer er pladsen i dag oppe på et samlet areal på knap 200.000 kvadratmeter og kan rumme 300 campingvogne eller telte på én gang.