Abonnementsartikel

Har du egentlig sået, før du nu vil høste en eller flere bukke? Sådan spørger formanden for Danmarks Jægerforbund, Lars Jensen, sine medlemmer i anledning af den forestående bukkejagt.

- En tommelfingerregel er, at du skal have skudt en rå og to lam i efteråret for med god samvittighed at kunne skyde én sommerbuk. Er dén afskydning ikke foretaget om efteråret eller vinteren, bør du vente til næste år med at skyde en sommerbuk, siger Lars Jensen og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alternativt kan du spørge naboen, om han har skudt så mange råer og lam, at du måske kan låne lidt af hans "opsparing" og skyde dig en buk.

På tværs af skel

Lars Jensen siger endvidere, at den gode forvaltning af råvildt går på tværs af ejendomsskel, hvorfor en passende afskydning også skal vurderes ud fra områdets samlede bestand.

- De færreste af os råder jo over vores helt egen råvildtbestand, da råvildtets adfærd og revirernes størrelser normalt gør, at dyrene færdes hen over forskellige ejendomsskel i løbet af året. Så tag en snak med din nabo, det lønner sig sikkert på flere måder, siger han.

- Du lægger også kimen til et godt naboskab ved ikke at blive fornærmet, hvis naboen har rekvireret en schweisshundefører, der eftersøger naboens påskudte dyr på blandt andet dit revir, lyder det gode råd fra Lars Jensen.

Bukkejagten indledes på fredag den 16. maj og varer præcis to måneder.