Abonnementsartikel

Fredningen af diverse fuglearterne har betydet store vækstrater i fuglebestanden. Fra et naturmæssigt synspunkt vækker den voksende fuglebestand stor glæde, mens glæden hos dansk landbrug er mindre udbredt. Det stigende antal af fugle kan være til stor gene for landbrugets forskellige brancher, idet store fugleflokke både sviner, udgør smittefare og ødelægger afgrøder.

Men firmaet Sikring Syd A/S har nu udviklet et højteknologisk fugleskræmsel i form af en gaskanon med laserteknologi. Gaskanonen er en driftsikker løsning, idet fuglene flygter, hver gang gaskanonens brag udløses. Fordelene ved gaskanonen er, at den kun kræver sporadisk med plads samtidig med, at den kan dække et stort luftareal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fleksibel løsning

Gaskanonen fra Sikring Syd A/S er en fleksibel løsning, idet kanonen kan placeres, hvor generne fra fuglene er størst. Herfra vil der skydes usynlige laserstråler udover det areal, som ønskes beskyttet mod fuglene. Når fuglene flyver ind over området, vil laserstrålerne brydes, hvilket aktiverer en alarm-mekanisme, som udløser braget fra gaskanonen. Fuglene vænner sig ikke til kanonens skud, da de kun udløses af fugleaktivitet. Skudeffekten kan samtidig have en præventiv effekt, idet nogle fugle efter et antal brag vil forbinde området med jagtaktivitet.

Gaskanonen er mobil og fås i to forskellige varianter. Den ene model har el-tilslutning, mens den anden drives af et eksternt batteri og solcelleanlæg, så den kan holdes selvforsynet. På store arealer med fuglegener er gaskanonen med solcelleanlæg en smart løsning, da el-tilslutning ikke er nødvendig. Begge gaskanoner kræver kun minimal vedligeholdelse og tåler ifølge producenten det danske vejr.