Abonnementsartikel

Det har igen været tid til, at landets bedste inden for træklatringsfaget har været samlet for at finde ud af, hvem der kan kalde sig danmarksmester det næste år. Sidste år blev arrangementet afholdt i skovene ved Skanderborg, men i år havde Dansk Træplejeforening valgt Folkeparken i Roskilde som ramme for mesterskabet.

- Desværre var der ikke helt så mange tilskuere som sidste år, men det hænger sammen med, at vi havde vejret lidt imod os. Vi har ellers flyttet arrangementet 14 dage frem i håbet om at få lidt større sandsynlighed for godt vejr, men det glippede i år, fortæller Thomas Vind, som er med til at arrangere mesterskabet - og som blandt andet er dommer under konkurrencerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også på deltagersiden var der ikke helt det samme fremmøde, som tidligere.

- Der var 14 deltagere, da der blandt andet var nogle afbud på grund af sygdom. Men de fire-fem stykker, der plejer at gå videre til afgørelsen, var der igen i år, og det var da også blandt dem, vinderen skulle findes, lyder det fra Thomas Vind.

Videre til VM

Vinderen blev i øvrigt Thomas Hegner fra Hegner Træpleje, og han kan dermed for tredje år i træk kalde sig for Danmarks bedste. Selve konkurrencen bestod af de samme fem elementer, som deltagerne plejer at skulle igennem:

Foot-lock: Her skal man klatre op af et reb ved at låse det med fødderne. Det skulle efter sigende være en meget hård og krævende disciplin, som foregår på tid.

Hurtigklatring: En disciplin, der i al sin enkelthed går ud på at klatre hurtigt. Der er tale om friklatring, hvor man selvfølgelig er sikret af en sikkerhedsline.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kastepose: Her kastes en tynd line med et lod op i træet, så man kan trække sin livline op. Der er markeret seks punkter i træet(tre i hver side), som man kaster efter.

Personredning: En person skal reddes ned, hvor faktorer som tid samt det at kunne yde god førstehjælp tæller.

Arbejdsklatring: Her skal deltageren rundt til fem poster i træet så hurtigt og sikkert som muligt. Ved hver post skal de udføre en handling, som svarer til at man skulle udføre reelt arbejde.

Vinderen kvalificerer sig til verdensmesterskaberne, som afholdes i USA. I år kan Danmark i øvrigt sende to repræsentanter, da der også var en kvinderække til danmarksmesterskabet. Således kan træklatreren Louise Sørensen også få lov til at repræsentere de danske farver til VM sammen med Thomas Hegner.

Som sædvanligt var der også en B-række, hvor mere uøvede klatrere kunne stille op. Her blev det Rasmus Petersen, der kunne kalde sig vinder.