Abonnementsartikel

Peruzzo arbejder tæt sammen med sin danske importør, Helms TMT Centeret, om at udvikle alsidige og fleksible redskaber og ikke mindst redskaber, der kan anvendes på de basismaskiner, som Helms TMT Centeret i forvejen importerer. Det har nu resulteret i en slagleklipper, der kan monteres på en Schäffer læssemaskine.

- Vi har ofte forespørgsler fra kunder, der kører Schäffer, om vi ikke kan levere en græsklipper til deres læssemaskine. Vi har forsøgt os med forskellige løsninger tidligere, men først nu med Peruzzos nye Scorpions slagleklipper har vi opnået den klippekvalitet, som vi har ønsket, fortæller Kristian Helms, Helms TMT Centeret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har selv udviklet et ophæng til slagleklipperen, så den kører optimalt i læssearmen på en Schäffer. Produktionen af ophænget sker nu hos Peruzzo, fortæller han.

88 skær

Peruzzo Scorpion har en arbejdsbredde på 140 cm og er forsynet med 88 skær. Klippebredden er samtidig lig med maskinens bredde. Til montering på en traktor drives klipperen med PTO, mens den til montering på en læssemaskine drives hydraulisk.

En anden dugfrisk nyhed er Peruzzo Rotovac 1600, der kan leveres som opsamler til løv, grene, mos og affald og desuden som fejemaskine. Begge versioner er efterhængte maskiner til traktorer i størrelser fra 20-30 hk enten til montering i trepunktsophænget eller som efterløbere.

- Det er en rigtig prisbillig fejemaskine til veje og pladser. Vi har faktisk haft en forespørgsel fra en skydebane i Sverige, som vil bruge den til at opsamle patroner, fortæller Kristian Helms.

Peruzzo Rotovac 1600 har som udgangspunkt en arbejdsbredde på 1,5 meter og kan monteres med sidebørste. Pro versionen af opsamleren/fejemaskinen leveres med hydraulisk højtip i aflæsningshøjde op til 185 cm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3-i-en-maskine

Endelig er Peruzzo og Helms TMT Centeret også klar med 3-i-én redskabet Peruzzo Koala - slagleklipper, vertikalskærer og opsamler - til montering på Schäffer læssemaskiner. Selve 3-i-én redskabet blev præsenteret i vinter, men først nu er den klar som hydraulisk drevet og til montering på læssemaskiner.

- Det er et praktisk redskab med mange anvendelsesmuligheder. Vi forventer blandt andet, at vores kunder inden for hestesport vil efterspørge redskabet, som også er velegnet til opsamling af hestepærer. Det er vigtigt at få fjernet hestepærer eksempelvis på ridebaner af hensyn til sundheden blandt hestene, siger Kristian Helms.

Helms TMT Centret præsenterer de grønne nyheder for kunderne, når den nye afdeling i Ringsted åbnes officielt med et stort arrangement den 23. maj.