Abonnementsartikel

Sommer er lig med dyrskuer, og hos Avant Danmark giver dyrskuerne firmaet mulighed for at vise nye maskiner og møde nye samt eksisterende kunder. Derfor tager firmaet med de grønne minilæssere på af sted i sommerlandet, hvor blandt andet en helt ny strøkasse med båndudkast vil blive vist.

- Det er altid hyggeligt at snakke med de besøgende - omgivet af maskiner, kvæg, heste, grise og får, fortæller Jørgen Jensen, Avant Danmark:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vores strøkasse har et startvolumen på 900 liter, og det enkle, smalle design giver et perfekt redskab til kvægbrug, fortsætter Jørgen Jensen.

Han peger på, at dens egenvægt er væsenligt lavere and andre lignende strøkasser på markedet, hvilket gør den lettere at manøvrere med og passende til selv de mindste Avant minilæssere.

- Fordelen ved en strøkasse med båndudkast er, at der kan strøs større mængder materiale af gangen, hvor strøkassen fra Avant kaster materialet op til tre meter ud, alt afhængig af om det er halm, sand eller gyllefibre. Derudover kan strøkassens volumen øges via en simpel overbygning, som kan give en volume på hele 1.650 liter, uddyber han.

Til strøkassen er der udviklet en speciel omrører, som sørger for at materialet ikke danner bro, hvilket gør redskabet mere effektivt samtidig med, at den ifølge Jørgen Jenssen er billigere end andre strøkasser på markedet. Yderligere er strøkassen selvlæssende og kan kaste både snittet halm, savsmuld, gyllefibre og sand. I forbindelse med udkastningen har strøkassen en række skodder, hvis afstand kan indstilles alt afhængig af det anvendte materiale. Yderligere kan der monteres en skraber på strøkassen, som klarer rengøringen af spalter og gangarealer under strøning.

Turen går til Roskilde

De første til at se strøkassen på nært hold vil være de besøgende på landbrugsmessen Gl. Estrup, hvorefter strøkassen sammen med et udvalg af de grønne minilæssere og dertil hørende redskaber tager turen til Roskilde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avant Danmarks afdeling i Hørve kigget lidt på den nuværende danskproducerede ridebaneplaner og kommer nu med en forbedret udgave, som egner sig særlig godt til ridebaner med fiberbund.

- Grunden til dette er, at ridebaneplaneren har justerbare tænder, som kan vippes alt afhængig af, hvor meget tryk, der skal være på harven under planeringen, fortæller Gert Jensen fra Avant Danmark. Ridebaneplaneren fremvises på Avant Danmarks stand ved dyrskuet.

Den grønne karavane besøger også dyrskuerne i Aabenraa, Hjørring, Landsskuet og afslutter turen ved Ribe Dyrskue i slutningen af juli.