Abonnementsartikel

Miljøminister Kirsten Brosbøl fjerner endnu en gang sprøjtemidler fra de danske hylder, fordi de måske kan medføre en lille sundhedsrisiko for børn, der leger på græsplæner, som kort forinden er blevet sprøjtet med midlerne.

I marts besluttede miljøministeren at fjerne ni produkter fra markedet og satte samtidig gang i en vurdering af lignende sprøjtemidler, der er beregnet til brug på græsplæner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet er, at yderligere seks produkter bliver forbudt, og dermed skal i alt 15 ud af 23 eksisterende produkter fjernes fra markedet.

- Når vi får ny viden, der viser, at visse sprøjtegifte kan indebære en risiko for vores børn, så skrider jeg selvfølgelig ind. Man skal kunne lade ungerne lege ude i haven uden at være bekymret for, om de tager skade af plænerensen, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Risikoen opstår kun ved hyppig og længerevarende kontakt med midlerne, men Miljøministeriet anbefaler, at man som borger skaffer sig af med midlerne i henhold til vejledningen på etiketten, hvis de står derhjemme.

- Vi skærper hele tiden kravene til sprøjtemidlers sikkerhed i takt med, at vi får mere viden på området. Vi er nu kommet frem til, at de 15 midler måske kan udgøre en risiko. Derfor skal de væk fra hylderne, siger Kirsten Brosbøl.

Læs mere om, hvilke midler der nu bliver fjernet fra markedet på Miljøstyrelsens hjemmeside.