Abonnementsartikel

Hargassner skal nu ind på det danske marked med sine fuldautomatiske kedler til flis, pellets og fastbrændsel. Det skal den danske hovedimportør stå for, og det er nærmere betegnet Bent Christensen, BVS Varme Service i Midtjylland. Han har ind til videre fem samarbejdspartnere fordelt over hele landet, som kan servicere og opstille disse anlæg.

- Hargassners produkter det tætteste, du kommer på olie- og gasfyrteknologi med hensyn til drift og vedligehold. Og kedlen skal kun have et årligt eftersyn, mens askeboksen skal tømmes efter behov, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Teknologisk forspring

Bent Christensen har tidligere solgt andre typer pillefyr, men han faldt for de Hargassners kedler, idet det østrigske firma ikke har lavet andet de seneste 30 år end kedler til flis, piller og fastbrændsel.

- De er 10-15 år foran de danske med hensyn til teknologi. Hargassner kommer som standard med klimastyring, det vil sige styring af både forbrændingen og varmesystemet. Det giver en bedre økonomi, end vi tidligere har set, siger Bent Christensen.

Bedre økonomi

Hargassner kommer som standard med det nyeste inden for klimastyring af varmesystemer og forbrændingsteknologi. Det giver en besparelse på op til 30 procent i forhold til traditionel stokerfyring. Det er en bedre økonomi, end vi tidligere har set, siger Bent Christensen.

Produkterne fra Hargassner vil blive udstillet på Roskilde dyrskue, hvor en ny fuldautomatisk fliskedel, model ECO-HK 20-60 kW, vil blive præsenteret.

- Den har også alt det nyeste inden for forbrænding og klimastyring via apps og web, siger Bent Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at produkterne fra Hargassner har tre års totalgaranti på hele anlægget fra startdato, og yderligere er der minimum 15 års reservedelsgaranti fra Hargassner i Østrig.