Abonnementsartikel

Bosch er på banen med en batteriopgradering til 18 V-maskinerne, der kan se frem til ekstra saft og kraft med de nye 5,0 Ah-batterier.

De nye batterier forlænger driftstiden med 25 procent i forhold til Bosch' 4,0 Ah-batterier og med 100 procent sammenlignet med batterier uden CoolPack-teknologi. Med en størrelse på kun 11,5 x 7,5 x 5,5 centimeter og en vægt på 620 g er de nye batterier ifølge Bosch de mindste og letteste 5,0 Ah-batterier på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afleder varme

Batterier kan blive meget varme jo længere tid, de er i brug, og jo mere kraft, der kræves af dem til diverse opgaver. Den særlige CoolPack-teknologi afleder derfor konstant varme og øger dermed batteriernes levetid.

Hvis temperaturen alligevel midlertidigt stiger meget hurtigt og voldsomt, for eksempel ved en overbelastning af maskinen, vil Bosch' elektroniske cellebeskyttelse (ECP) reagere. Den beskytter batteriet mod både overophedning, overbelastning og dybafladning.

Bosch' Flexible Power System betyder, at batterier kan benyttes til alle maskiner i samme voltklasse. Håndværkeren kan således nøjes med ét batteri til alle sine 18 V-maskiner. Og med to batterier er der altid mulighed for at have et opladt batteri ved hånden.

Batteri foretrækkes

En undersøgelse blandt flere end 1000 danske håndværkere foretaget af YouGov på vegne af Bosch viste netop, at muligheden for at bruge samme batteri til flere forskellige værktøjer er vigtigt for håndværkerne.

Faktisk svarede over halvdelen, at det i høj grad eller meget høj grad har betydning, om værktøjets batteri er kompatibelt med andre maskiner i samme voltklasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen viste også, at de danske håndværkere helst vil benytte værktøj med batteri, hvis det er op til dem. 87 procent af de adspurgte svarede således, at de foretrækker værktøj uden ledning, hvis det vel at mærke har samme ydeevne som et med ledning. 46 procent svarede desuden, at maskinens driftstid i høj eller meget høj grad har betydning for deres samlede vurdering af maskinen.