Et alternativ til at købe frossent lammekød fra fremmede lande er lammekød fra dyr, opvokset i Danmark. En specialitet er kød fra Sydvestjylland, hvor får og lam græsser i marsklandet, hvilket giver lammekødet en helt særlig smag.
Det kan man selv opleve ved Vadehavs Lammefestival, der afholdes i dagene 1-15. juni, hvor lokale restauranter tilbyder anretninger med egnens lammekød.
Festivalen er en del af Sydvestjyske Smagsoplevelser, som er et interessefællesskab om lokal kvalitet og udvikling blandt fødevareproducenter, restauranter og specialbutikker i Sydvestjylland.
Specialbutikkerne viser blandt andet produkter fremstillet af uld såsom sokker og halstørklæder.
I forbindelse med Vadehavs Lammefestivalen er der mulighed for at følge en fårehyrde med hund på arbejde med fåreflokkene ude ved digerne.
Lammefestivalen afholdes ved Nørre Frankel 1, Havneby ved Tønder.