Abonnementsartikel

iMow MI 632 plæneklipper-robotten fra Viking scorer det højeste pointtal og får prædikatet "Bedst i test" i forbrugerrådet "Tænk"s nye plæneklipper-test, der er offentliggjort i det seneste nummer af forbrugerbladet "Tænk".

Testen omfatter i alt 50 plæneklippere, heraf 14 robot-klippere, 19 benzindrevne, otte elektriske plæneklippere med ledning, fire batteridrevne og fem håndskubbede plæneklippere. Højeste pointtal var 82 ud af 100 mulige. Det opnåede iMow MI 632 sammen med en benzindrevet plæneklipper og endnu en robot-plæneklipper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Tænk" skriver blandt andet i sin bedømmelse af iMow MI 632, at "Denne robot fra Viking udførte hele testen til høj standard. Græsplænen havde et godt udseende efter den første omgang klip og det blev bedre efter hver gentagelse. Klip til kant var veldefineret, og plæneklipperen udførte opgaven hurtigt. Klipning på en skrånende græsplæne og længere græs var intet problem."

Desuden fremhæver "Tænk", at iMows klinge er meget robust, at ladestationen er nem at installere og at kontrolpanelet kan tages af og bruges som fjernbetjening. Robotten er nem at styre, og både kontrolsysstemet og installationerne er relativt enkle og dermed nemme at finde rundt i.

Internationalt samarbejde

Plæneklippertesten er gennemført i et internationalt samarbejde i organisationen "International Consumer Research & Testing" (ICRT), som forbrugerrådet "Tænk" er medlem af. ICRT er en organisation med base i England, der gennemfører flere end 50 stort anlagte forbrugertests hvert år i overensstemmelse med internationale teststandarder.

Hver enkelt plæneklippers evne til at klippe græs er blevet bedømt tre gange af erfarne engelske gartnere efter henholdsvis første, anden og tredje klipning med fem dages mellemrum. Testen af klippeevnen foregik på en 100 kvadratmeter plæne med normale forhindringer i form af bede, træer og stakit. Desuden er evnen til at klippe på skråninger, ujævne græsplæner og i højt, vådt græs blevet selvstændigt bedømt.

Det er også gartnere, der har bedømt plæneklippernes brugervenlighed, ligesom fagfolk har målt støjniveau, elforbrug og sikkerhed.