Abonnementsartikel

Udstyrsprogrammet til ATV'erne bliver stadig mere omfattende og byder blandt andet på bokse, tasker, varmeaggregater, lad, redskabsholdere, kurve, spil og diverse arbejdsredskaber.

Chris Brøcher fra ProATV i Sæby siger, at markedet for arbejdsredskaber til ATV'ere og UTV'ere er voksende i hele verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange har fundet ud af, at en ATV eller UTV kan udføre det samme stykke arbejde som en traktor eller entreprenørmaskine, men til billigere penge. Endvidere er fordelen her, at ATV'en eller UTV'en kan køre på steder, hvor de store traktorer og entreprenørmaskiner ikke kan komme til. Eksempelvis er der mange, der har frugtplantager, juletræer, engarealer med mere, der har stor glæde af de små køretøjer, siger Chris Brøcher, ProATV, som importerer ATV'er fra amerikanske Arctic Cat.

En af årets store nyheder hos ProATV er Arctic Cat 700 Diesel, som har en tocylindret rækkemotor fra Lombardini på 17,8 hestekræfter.

- Den har et godt moment og er oplagt som traktor til de mindre bedrifter. Der kan hænges redskaber på både foran og bagpå, siger Chris Brøcher og tilføjer, den kan leveres med den særlige T3 traktorgodkendelse.

- Så det vil sige, at når man er 16 år og har traktor-kørekort kan man få lov til at købe en ATV som T3 traktor. Omkostningerne for den private køber af en T3 traktor er, at de skal betale momsen og vægtafgiften plus selvfølgelig forsikringen. På den måde må de køre med cirka 40 km/t på offentlige veje på deres ATV.

Mængder af udstyr

På udstyrssiden har ProATV netop fået en tysk fejekost hjem med navnet Sweepmaster. Kosten har en arbejdsbredde på 1150 millimeter og drives af en Hondamotor på fem hestekræfter. Kosten kan monteres til at feje på højre og venstre side. ProATV har også mængder af redskaber fra amerikanske Kolpin til det lille landbrug. Man kan blandt andet få såmaskiner, tallerkenharver, vogne og river.