Abonnementsartikel

Flere busafgange i landsbyerne, flere butikker og i det hele taget skal det være nemmere at bo på landet eller i en mindre by.

Det er nogle af de emner, som Ældre Sagen tager op på Folkemødet på Bornholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved fra vores medlemmer, der bor på landet, at det er stigende problem, at busselskaberne sløjfer busruter, billetsalg nedlægges og butikkerne lukker, siger Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup og fortsætter:

- Vi kan jo ikke bare sige, at ældre skal flytte. De fleste vil gerne blive boende. Det ved vi fra vores undersøgelser. Vi ved også, at mange, der ønsker at flytte, ofte har svært ved at sælge deres bolig. For nogen er det også svært at optage lån i boligen, fordi de bor i et udkantsområde, og i værste fald kan det ende med tvangsauktion. Vi har brug for visioner, og dem håber vi, at vi får skitseret i paneldebatten.

Minister trækker lod

Ældre Sagen har sammensat et panel bestående af Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup, forsker ved Roskilde Universitet Carsten Schjøtt Phlipsen, formand for Sammenslutningen af Danske Småøer Dorthe Winther, direktør for delebilsfonden Letsgo Bjarke Fonnesbech, kædedirektør i Dagli og LokalBrugsen Jesper K. Andersen og ikke mindst Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen.

Ministeren indleder med sit bud på visionerne for landdistrikterne, og han vil trække lod blandt de mange forslag til, hvordan man bevarer og skaber liv på landet.

Værner om demokratiet

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i den nordbornholmske havneby, Allinge. Folkemødet er dermed en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne. Folkemødet 2014 åbner torsdag den 12. juni og lukker søndag den 15. juni. Folkemødet er et non profit-foretagende under Bornholms Regionskommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.