Abonnementsartikel

Hvert år dør 3.400 danskere for tidligt på grund af luftforurening, og samtidig er der over tre millioner sygedage om året i Danmark, fordi folk bliver syge af dårlig luft.

Regeringen vil give danskerne mere ren luft med den største enkeltstående investering nogensinde i at bekæmpe luftforurening. Med pakken ?Ren luft til danskerne? vil der over de næste tre år blive brugt 149 millioner kroner på at forbedre luften i Danmark.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi ønsker, at man skal kunne gå en tur med sine børn uden at bekymre sig om luftforurening. Derfor investerer vi nu det største beløb nogensinde, som en regering har øremærket til at bekæmpe luftforurening. Vi går målrettet efter nogle af de største syndere: brændeovne og skibe, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Busserne i København skal desuden forsynes med renseteknologi.

Mens indsatsen for renere busser i København bliver sat i gang i efteråret 2014, skal de øvrige

indsatser bliver endeligt fastlagt i efteråret 2014. Samlet set skal ?Ren luft til danskerne? have fuld effekt i 2016, oplyser Miljøministeriet.

Brændeovne står for knap 70 procent af den danske partikeludledning. Regeringen vil sammen med kommunerne og andre interessenter finde løsninger, der kan sikre mindre forurening fra brændeovne.